Свинското поскъпна с 45% за година Цената му е рекордна за последните 5 години

Българските купувачи на имоти се завърнаха по морето 60% от сключените сделки са с нашенци

Намериха корозирал снаряд във вилна зона „Киноцентъра“ в София

Десет адвокати бранят Баневи в спецсъда (обзор) Оставиха приватизатора в ареста

Трима работници пострадаха след падане от покрив в Чепеларско

Тарашат Кресна за изборен туризъм

Албин Курти: Несправедливо е Албания и Северна Македония да не започнат преговорите за присъединяване към ЕС

Премиерът на Испания посети Барселона Педро Санчес отказа да се срещне с лидера на Каталуния

498 жертви на пътя от началото на годината Младеж загина край Златица

Дневният център за деца с увреждания в Свищов представен в Германия като добра практика

Българин, търсен в Гърция, оставен само с мярка „подписка“

Еврокомисията ще препоръча отпадане на мониторинга над България

Хамелеонството и Оруел Подмяната на историята става с грантове

Евродепутатите ни гласуваха срамна резолюция

Българският депутат в Брюксел Андрей Ковачев (ГЕРБ) извести ЕП, че „всяка втора улица в България носи името на диктатор или на някой от техните поддръжници“. Освен това поздрави „българското правителство и МОН за приемането на новите учебни програми, които най-накрая обективно отразяват събитията от XX век“.

Това се е случило по време на гласуваната на 19 септември в ЕП резолюция, в която ЕС постанови, че виновникът за Втората световна война е пактът „Рибентроп-Молотов“, а подбудител на войната е СССР. Тази резолюция е гласувана от почти всички български евродепутати. Сред тях освен Ковачев, са колегите му от ГЕРБ Александър Йорданов, Андрей Новаков, Асим Адемов и Емил Радев. От ДПС „да“ са казали Атидже Алиева-Вели, Илхан Кючук и Искра Михайлова, от ВМРО – Ангел Джамбазки и Андрей Слабаков, както и Радан Кънев от ДСБ. Само трима са били „против“: Сергей Станишев, Цветелина Пенкова и Петър Витанов от БСП. Въздържал се е Иво Христов от БСП, а двете дами Ева Майдел (ГЕРБ) и Елена Йончева (БСП) са отсъствали.

Ето го и отговорът за истерията с „промените“ и подмяната в учебниците по история – резолюцията, в която се казва новата „истина“ за Втората световна война и за нацизма. За съжаление, европейската директива за страните от бившия Източен блок е ясна. Променят се всички исторически факти, свързани само с Царска Русия и бившия СССР. Интересно е друго, кога западните бивши колониални държави ще отговарят за собствените си безчинства в бившите си колонии?

Затова и нашите учени ги канят на евросимпозиуми и обучения – как и какво да пишат в учебниците, промиват им мозъците с дежурни усмивки и грантове. И хоп – появява се нова версия в учебника. 30 години, след като учителите бяха на „пост и молитва“, сега изведнъж се сетиха да им увеличават двойно заплатите. Нали новите учители трябва да бъдат добре заплатени, за да преподават убедено новата история.

Ето я новата ОРУЕЛСКА действителност, в която сами се вкарахме и продължаваме да затъваме. Доброволно при това, не насила. Хамелеонството стана най-доходната професия, придобита умело от нашите политически йесмени.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.