Хасан Азис: Право на Ахмед Доган е да финансира ДПС

Хасан Азис

Право на почетния председател на ДПС Ахмед Доган е да финансира партията. Не зная дали ще се възползва от това право, аз мисля, че ще се възползва. Това обяви пред БТВ зам.-председателят на ДПС и кмет на Кърджали Хасан Азис.

Нашата позиция по отношение на финансирането беше много категорична и ясна - Партиите трябва да се финансират от държавата, отсече той. Моето лично мнение по този въпрос е, че политическите партии пренасочиха финансирането си извън държавата, защото нямат партийно строителство и не се занимават всеки ден с тази дейност. Ние предложихме друга крайност, подкрепихме управляващото мнозинство, след като то отиде на този вариант", коментира Азис темата с намалените субсидии за партиите по предложение на ГЕРБ.

На въпроса има ли все още ДПС обръч от фирми той отговори, че има желаещи да финансират ДПС и неговата политика. Относно машинното гласуване и спорът дали то е скъпо Азис коментира: "Някой може ли да определи цената на демокрацията - говорим за това вотът на гражданите да бъде гарантиран".

Той обяви, че ДПС има най-голям процент гласували с машини на последните избори - в Сърници и една секция в Кърджали и уточни, че това е в резултата на партийна работа. Хасан Азис би се кандидатирал отново за кмет на Кърджали, но ще се съобрази с решението на централното ръководство на партията.

Коментари

Задължително поле