Хванаха два пъти за ден пиян водач, шофьорка хвърча с над 100 км в час през сливенско село

484 случая на превишена скорост на управление и близо 500 други нарушения на Закона за движение по пътищата са установени от пътните полицаи в Сливен през миналата седмица, съобщиха от ОД на МВР.

Сред фрапиращите нарушители е жена, която управлявала лек автомобил „Ауди А7“ със 108 км/час в сливенското с.Злати войвода. Глобата за това нарушение започва от 700 лева, като се увеличава в зависимост от регистрираната скорост. Финансовата санкция е съпътствана и с отнемане на книжката за срок от 3 месеца, уточниха от полицията.

Друг пък шофьор е бил заловен два пъти в рамките на няколко часа да управлява автомобил след употреба на алкохол. Първия път е бил спрян за проверка в твърдишкото градче Шивачево. Дал е положителна проба от 1,12 промила. Явно е продължил с напитките и въпреки това пак е седнал зад волана, защото при втората проверка в твърдишкото с.Сборище отчел 1,21 промила алкохол.

Специализираната операция за намаляване на пътните произшествия е проведена от 8 до 10 май в Сливен и областта. Проверени са 1 391 автомобила и 1 763 души. Съставени са 398 фиша и 97 акта. Санкционирани са трима водачи са неправилно изпреварване, 51 – за неспазване на пътни знаци и маркировка, 5 – за неизползване на обезопасителни системи за деца,33 – за неизползване на обезопасителни колани.

Установени са четирима пияни шофьори, един – дрогиран, 7 – неправоспособни. При проверките, на място, са връчени 64 електронни фиша и са отнети 6 книжки за неплатени глоби. 514 електронни фиша са издадени от 4 до 10 май за управление с превишена скорост.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини