САЩ наложиха санкции на фирми и физически лица за връзки с ИДИЛ

Приеха 13 деца в болница в Ямбол със симптоми на хранително натравяне

Вдигат наемите на магазини в моловете Откриха нови 60 хил. кв. метра

„Фолксваген“ решава до края на годината за завода в Турция

$3 млн. за жилище на круизен кораб

Разбиха международна престъпна група за трафик на артефакти в Италия

Камерите за тол такси ще следят и горивата Рамките по магистралите засичат тежестта на цистерните

Трима убити при стрелба в Оклахома (ВИДЕО)

Безплатни ваксини само за 120 000 пенсионери Имунизациите предпазват от четири щама - “Бризбейн”, “Канзас”, “Пукет” и “Колорадо”

Соня Йончева – свръхестествен глас в човешко тяло Само месец и половина след раждане, звездата е във върхова форма

Признават ли се болничните дни за трудов стаж?

Турция заплаши да възобнови военната операция в Сирия

Стара Загора ще се потопи в коледни светлини на 5 декември

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 19 ноември 2019

Без опозиция в парламента на Беларус Лукашенко ще се бори за шести президентски мандат

Хибридна война във фаза на остри провокации Натискът да се включваме по-активно в кампаниите срещу Русия и Китай става все по-силен

Войната вече е в самия англоамерикански Запад, в САЩ трещи идиотска крамола за и против законно избрания президент, във Великобратия дими брекзитът

Според „Уолстрийт джърнъл“ вицепрезидентът на САЩ Майкъл Пенс фактически е обявил втора студена война, този път на Китай. Вече се води една такава с Русия под названието хибридна. В интервю за Си Би Ес президентът Доналд Тръмп заяви, че „никой не се отнася към Америка толкова зле, колкото ЕС“. И още, че „Китай представлява по-голяма заплаха за САЩ от Русия от гледна точка на намеса в избори“.

Студената война на англо-американската империя във вид на хибридна се разраства, обектите й за неприятелско въздействие стават все повече. Обозначени са за виновни и подлежащи на санкции по различни причини. Русия – по геополитически, затова натискът е всестранен и особено провокативен. Виновна е, защото съществува и с оглед на оцеляването си се съпротивлява. Има огромни богатства, но не ги дава без пари. Организира и други за общ отпор.

Китай стана непоносим главно по икономически и идеологически причини. Инициативата „Един пояс, един път“ не им харесва, „Дипломацията на дълговете“ ги дразни, внедряването в индустрията на най-нови технологии ги вбесява.

Управлява компартия. Самолетоносачите и подводниците им стават повече, в космоса мощно напират, все по-надълбоко проникват в Щатите вместо в Сибир… Та понеже репресират уйгурите и тибетците, трябва да ги репресира чичо Сам!

Иран е обявен за хронично лош, тъй като не го харесват Израел и Саудитска Арабия. На всичкото отгоре има и геополитическа стойност, особено опрял гръб в Русия и взаимодействащ икономически с Китай. Затова обвиниха Иран в участие в „злонамерена дейност“, скъсаха договора за дружба с Иран, отказаха Протокола на Международния съд на ООН и въвеждат нови санкции. Били единственият начин „да се сложи край на подкрепата на тероризма, на програмите за изграждане на ракети и други подривни действия, осъществявани от иранския режим“.

Турция стана виновна, тъй като упорито се съпротивлява срещу израелския мерак за създаване на независим Кюрдистан и отиде на общи действия с Русия и Иран в Сирия и другаде в Близкия Изток. Опъна се президентът Ердоган, не успяха да го ликвидират чрез военния преврат, че после глобалистично да разпаднат и тази страна. Сега Израел е опасно за него претоварен да изпълнява задачи, които доскоро се реализираха от Турция. Затова й създават сериозни финансово-икономически проблеми, които в Анакара нарекоха „икономическа война“.

Евросъюзът е обявен за крив, вече и злонамерен, защото опитва да се съпротивлява срещу очевидното намерение на Вашингтон да го накара да плати голяма част от сметката по воденето на англоамериканската студена война с останалия свят. Поддържането на световната хегемония е много скъпо начинание, съпроводено е с причиняването на разнообразни ощетявания и неправди спрямо все повече страни по света. С нарастването на съпротивителните сили на подложените на потискане и ограбване става още по-скъпо, тъй като те логично се съюзяват за отпор.

Неизбежно е, особено когато се премине границата на търпимост спрямо разнообразните форми на насилие, острите провокации и диктата за поддържане на хегемонията. Но самата логика на имперското поведение води до тези ефекти. Тогава ще нарушаваме всички правила, ще пренебрегнем подписани договори, ще им покажем кой е Шефът, у кого са хлябът и ножът, кой държи в ръка голямата тояга!

Още в началото на 1999 г. писахме в „Монитор“, че новият световен ред няма да издържи диктата на един хегемон, но той няма да се откаже от това намерение. Толкова по-скъпа ще бъде цената на неизбежния провал. Войната вече е в самия англоамерикански Запад. В САЩ бучи и трещи идиотската крамола за и против законно избрания президент, дими брекзитът и във Великобратия, доколкото й е останало величие. Остро е нужно напрежението да се изнесе навън.

Започнаха с войната на НАТО за разпад на Югославия. Днес шефът на пакта Столтенберг се излага да твърди, че бомбардирали сърбите за тяхно добро. Към 2006 г. по данни на „Пю Рисърч Център“ имащите положително отношение към САЩ слизат във Франция от 62% на 39%, в Германия – от 78% на 37%, в Испания – от 50% на 23%, дори във Великобритания от 83% на 56%. Ужас! А през 2017 г. сондаж на „БиБиСи Уърлд Сървис“ показва, че само в 4 страни в света по- голямата част от населението гледа на САЩ положително. Великобритания, Мексико и Канада не са сред тях.

Дотам доведоха принудителните с оглед крайната цел ходове. Правени в контекста на разбираемата за всички линия на поведение: „Ще ви принудим да правите каквото ви наредим, като покорно приемете, че сме богоизбранци!“. Ще наказваме несъгласните както и с каквото можем; ще манипулираме ежечасно чрез достъпните ни информационни канали; ще сблъскваме противниците си за взаимното им изтребване, ще претопяваме народите в общ „котел“ до пълно обезличаване и разпрашаване до ошашавени индивиди, ще разделяме, за да ви владеем.

Това е посланието на актуалния чичо Сам, така националноотговорните политици по света разшифроват действията му. По отношение на главните противници на хегемонията Китай и Русия се реализират четири основни стратегии: въвличане за санкции срещу тях на страните от ЕС, Япония и още няколко силно зависими държави; демонстрации на сила, безнаказаност и грубо неспазване на договори и общоприети правила; приписване на двете намерения и действия, които всъщност са присъщи на САЩ и НАТО.

Към тези действия спрямо всички останали се добавя прокарване навсякъде и с всички средства на неолиберализма като единствена идеология; на лъжливата демокрация като единствено приемлива форма за управление; налагане на долара като единствена резервна валута. В различен обем същите практики се прилагат и в самите САЩ, и в другите четири англо-саксонски държави от същинския Запад – Великобритания, Канада, Австралия и Нова Зеландия.

Може навсякъде драстично да им се смъква рейтингът, но ще добавят от същото още повече. И ще продължават с увеличаване и изостряне на провокациите до получаване на твърд отпор, друго нямат за отстояване на остатъците от световното си господство. Така засега успешно парират намеренията и първите опити на президента Тръмп за каквато и да е промяна в посока на признаване на очевидния геополитически факт – еднополюсният свят отминава в историята и е много по-разумно това да не доведе до унищожителна световна война.

Вътре в страните от същинския Запад е разломът, напрежението от вътрешните люти борби опитват на всяка цена да изнесат навън. Затова е истеричното бесуване в САЩ срещу Тръмп и хакерите от Русия и Китай. Социалните мрежи вече са се обърнали срещу своите граждани. Ако през август. Фейсбук блокира над 650 руски и ирански акаунти, неотдавна в САЩ са блокирани над 800 профила, били разпространявали „лъжливо и дезинформиращо съдържание“. Пол Чел, от когото Зукерберг краде идеята за социалната мрежа, твърди, че той сътрудничи на спецслужбите.

Fox News съобщи, че легендата за „наговарянето на избирателния щаб на Тръмп с Русия била подготвена още през 2016 г. Списание New York Magazine пише, че тези обвинения трябвало да лишат Тръмп от възможността да оспори победата на Клинтън. Възможно е и Русия да е опитвала въздействие върху изборите в Щатите, но със сигурност по-активно се е намесвал Китай, многократно повече Саудитска Арабия, да не говорим за още по-заинтересувания Израел.

И във Великобритания набиват очевидни нелепости за руски отровители на Скрипал и дългата ръка на несъществуващите КГБ и ГРУ МО. Измислици в стил „Потьомкински села“, „Павлик Морозов“ и „Голодомора в Украйна“. Такaва фейкпродукция срещу геополитическия си противник там произвеждат поне от 200 години. Но в Източна Европа почти никой не търси за информация ВВС. В западния ЕС доста граждани им хващат вяра, фейковете там се появяват едновременно в няколко страни и се разпространяват в още някои.

Враждебните нюанси в пропагандата неизбежно води до враждебно поведение и със сигурност води до враждебни реакции. В миналото така неведнъж се е стигало до големи войни. Напрежението се предава и нараства към и във всички страни в НАТО и ЕС, забелязва се и у нас. Натискът да се включваме по-активно в кампаниите срещу Русия, Китай, Иран и други страни се долавя все по-широко, което крие за България сериозни рискове.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (64)

 1. Авторът очевАдно е работил за руския фашизъм в България по време на руската окупация и се е облагодателствал от него. Днес вместо да се грее на топлината на Член 1 за „ръководната роля“ на хунтата може само да продължава да плюе по всеки, който не е с Русия и не споделя фашисткото й управление. Всички са лоши, само Путин блести като сияйна звезда, а лошият Запад не го величае и не му се покланя доземи. НО българските комунисти ОТНОВО СКАНДИРАТ: К-П-С-С-Б-К-П ВЕЧ-НА-ДРУЖ-БА. Нищо че мозъкът им е плесенясал и е твърд като камък. Браво, „докторе“!

  1. русофоб с мухлясъл мозък , кой ли ти чете вече коментарите !

   1. Аз го чета с удоволствие и се кефя на идиотизма му . Тоя е генетично увреден , респективно и мозъчно увреден , а ще му доставя удоволствие , като допълня с английската чуждица – МЕНТАЛНО увреден . Злобата му към Русия и всичко руско , а и към българското , е симптоматича за диагнозата – ментално увреждане . Допълвам – самият русофоб обясни , че го е срам да се нарича и представя като българин .

  2. Ц, шизи… Но си прост да вденеш пойнта на статията.

 2. На война като на война – всички средства са позволени, но предпазливо, щото и противникът ще отговори със същото. Успеят ли китайците и руснаците да намерят отговор на огромното медийно преимущество.на враговете си, ще спечелят дори и да не рухне долара напълно. Който е отворил уста да лапне целия свят, винаги е пропадал в пропастта.

 3. Прав си в прогнозите си тризъбец. Путин си
  позволи повече, отколкото му бе позволено от
  страхливия Обама и нещастията на Русия все
  повече се увеличават. Настани се в Сирия и
  предизвика мохамеданското велико преселение,
  защото знаят какво става когато руснак освободи
  някой народ! Глътна Крим , но се задави от
  Украйна и малко от кавказките републики. За тези
  грандиозни военни операция , великия наследник
  на Петър първи, според рабфаковеца дррр Илиев,
  използва остряло уръжие и пияни руски солдати. Горките руски солдати, станаха наемни убици на мързеливите араби и африканци! А наследникът
  на Екатерина Велика се моли на турци и иранци
  За помощ стещу краварите. Нещастният, според рабфаковеца, световен арбитър на днешния свят,
  Не може до заяви, както призидента Тръмп :
  Господа аз съм избран от американския народ
  да защитавам неприкосновенност на границите
  и интересите му. Ще спазвам всички договорени
  в преговорите клаузи ако са във взаимен интерес .
  Вие избирайте и ако с в противоречие с интересите
  на народите ви, договор е се налага . Героят на
  Рабфаковеца се дупи на турци , иранци и китайци,

  Нескопосана пропаганда господа от труд , Бих
  желал да знам кой ви плаща за тази словесна
  диария !!!!!!

  1. Ц шизи, мюсюлманското настъпление го предизвикаха евроатлантиците през 2010/11… от алжир до сирия… и въоръжаваха джихадистите.
   Факт.

  2. ЗА ДА СЕ ПОЛУЧАВАТ РУБЛИТЕ РЕГУЛЯРНО ТРЯБВА ДА СЕ ЗАСЛУЖАТ! Особенно като се има пред вид делът на руските фирми у нас, чиито реклами струват пари като всички други. За това са необходими такива политически „балансьори“ като мухлясалия другар Илиев. Всяка медия държи такива не-природни изкопаеми, като него за сътрудници, че да не се изпусне некой транш. А и ако утре се завърти светът и най-мирните танкове на света, руските, отново дойдат у нас да ни „освобождават“ главният редактор и собственикът трябва да имат индулгенция за политическа благонадежност. Щото иначе може да ги сполети нерадостната съдба на журналисти и издатели, като Алексиев баща, който при предното руско „освобождение“, заради това, че в хумористичният си вестник преди 09.09. е пускал карикатури с „бащата на народите“ е бил убит от бой в „народната“ милиция. Иначе другарят Илиев изкренно вярва в крайната победа на руския фашизъм, така както е вярвал до преди десетилетие в руския комунизъм! А бе важното е кръв да се лее! Но не руска, а българска, че нашата излиза по-ефтина на родното „Менгеле“! Ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха!

   1. Кво рипаш? Въпрос на денности1 Ако си прост да го вденеш – иди при плевнелиев и цветанов са ти обяснят.

 4. Авторът на статията използва и борави с „руски факти“, тоест фалшиви факти и дезинформационни техники. Той нагло говори за „хибридни атаки“ от страна на Запада към Русия. Авторът, който е стар платен про-руски псевдо-анализатор, много добре знае, че терминът „хибридна война“ е руски военнен жаргон използван за първи път от руския генерал Валерий Герасимов в статия от 2013 за руските военно-космически сили, посветена на войната от нов тип през 21 век. В нея Герасимов развива идеята, че модерния тип война, която Русия трябва да води, трябва да използва „хибридни“ техники, а именно: партизански атаки под прага на открита война, съчетани с мощна медийна дезинформация. За първи път тази стратегия Русия използва в анексирането на Крим през 2014. Оттогава Западът използва терминологията „доктрина на Герасимов“ или „хибридна война“, за да означи променената съвременна тактика на РФ за водене на военни конфликти. Така че драги д-р Илиев, Русия е тази която използва хибридни атаки към Запада, а не обратното, както вие съзнаетлно и дезинформационно се опитвате да внушите на читателите си. Интересно е, че и друг един фалшив анализатор-така нареченият проф. Иво Христов- се опитва да пробутва това изкривено огледало-да говори за „хибридни атаки“ към Русия от Запада, знаейки много добре, че Русия е тази която провежда хибридни войни, и има хибридна военна доктрина.

  1. И ти ли бе генерале , български ли си или от друга армия , май си от западна и си внедрен при нас !

   1. Остави слабоумното шизи… както ферхофстад се мисли за нополеон, така и този слабоумен идиот се пише за генерал…

   2. Със сигурност не е от Червената армия, но тя за тебе не е друга. Тя си е твоята, затова пищиш.

   3. Казвай каквото искаш, само че @генерал Кирил абсолютно правилно е обяснил произходът на термина „хибридна война“. Ти въобще схванал ли си какво той пише в коментара си, гащнико? Руснаците са авторите на доктрината на хибридната война, не САЩ, не Германия, не Япония, не Украйна, не Уганда, а Гомнорусия. Затова е изключително лицемерно и жалко про-руски платени анализатори като авторът на тази статия да правят внушения за измислена „хибридна война“ срещу Гомнорусия, която идвала видете ли, от Запада. Смешник. Евала, че има хора, клоито схващат това. Дано всички генерали в Българката армия са поне толкова умни, колкото @ Генерал Кирил!!!

    1. Ся разбирам, че холандския демократ – външен министър, сив кардинал на партията на лъжеца рюте, дет направи кариера ас 16 г. с лъжата за путин е бил руски трол…
     Иди на лекар1

  2. Споко олихофрене, холандския демократ и сив кардинал на партията на лъжеца рюте стана външен министър на базата на лъжа, коята повтаря 16 години… и рюте каза, че е нормално да се лъже в политиката.
   Факт, шизи слобоумно, факт.

 5. Да, най после хибридната война стана наистина война. До сега беше отстъпление пред руските хибридни атаки. А ние докога успешно ще седим на два стола не знам, ще видиме.

  1. Двуклетъчно шизи кат теб лесно може да седи на два стола и да троли за три… не се коси.
   Пп. Хапчетата шизи, хапчетата.

   1. А руският трол трета гънка освен „шизи“и „хапчета“ има ли?

    1. трол ши викаш на слабоумния си баща…

    2. Наблюдател , ти нямаш дори и една гънка защото са ти шлайфали мозъка !

    3. Наблюдател , ти нямаш дори и една гънка защото са ти шлайфали мозъка !

 6. Гола водица сте русофобчетата тролещи. Пю рисърч център е американски, не е руски, процентите и динамиката им са свърхубедителни. Яростните ви псувни срещу Русия и Путин имат обратния ефект, но тъпотата ви е неизлечима. Срещу фактите обаче сте безпомощни, само с лъжи не става.

 7. Много от бившите другари и днешни господа които коментират негативно статията явно не са разбрали че е 21 век. Също и не проумявам че тая хибридна война е за да има „високо квалифицирани специалисти“ които казват „руски факт – лош факт. Истината е една и в Русия и в България и в Америка. Е па има и такива които са платени да коментират.
  Интересно защо няма толкова коментари под статията около убийството на журналиста от Вашингтон пост който беше убит в Истанбулското посолство. Може би господата „специалисти“ нямат все още поставени задачи?

  1. Ти сигурен ли си, че българският ти е майчин език?

   1. слабоумното троли наблюдател пак се изходи….
    шизи, пак си си забравил хапчетата…

 8. Все повече изчезват разликите между „единствено правилната“ маркс-ленинска истина и либерастко-демократичната, между светлото интернационално и още по-светлото и неизбежно глобално бъдеще. По размера и времетраенето на насилието да се натрапи на човечеството скоро ще надминат сталин и мао взети заедно.

  1. За сега да достигне Сталин се стреми само Путин. Дали ще успее ще видим.

   1. викаш меркел отдавна го задмина и ся е ред на путин…

    1. Не не викам. И не казвам нищо на неграмотни руски тролове с 3 думи в речника си и 3 гънки в мозъка. Няма смисъл. Те сами говорят за себе си. Тях природата ги е наказала. Не случайно на руснаците служат се такива.

     1. Хапчетата шизи слабоумно, хапчетата…

 9. В стратегията за нац. сигурност на САЩ от дек. 2017 г. се обрлъща осолено внимание на информационната и кибервойната, а за главни противници са посочени Китай и Русия. Според Американския национален съвет по разузнаване до 2035 г. основна тенденция ще бъде заличаването на границите между войната и мира, между въстаници, пррестъпници и терористи, между правните норми в мирния и военния живот.

  1. Да не забравяме как боклукът вашингтон е раз6ил французите и е станал „герой“….

 10. ЗА КОЧИНАТА БУЛГАРИСТАН ОПАСНОСТ НЯМА.МУТРАТА БОЙКО И ЗА ТОВА ИМА ГРИЖА,ИЗКЛЮЧИЛ „ОТ КОНТАКТИТЕ“ КОМПЮТРИТЕ.ТАЯ ГАД И МАЙКА СИ ЩЕ ИЗРОВИ ОТ ГРОБА НО ДА Е НА ВЛАСТ.БОКЛУК КРАДЛИВ И МИРИЗЛИВ

 11. От нивото на русофилската реакция разбирам, че Путине е спрял или поне доста намалил издръжката за Волен Сидеров (чрез генерала от ФСБ, патриарха им Кирил). Бацетата от фитнесите, които бранеха Волен преди години бяха много по-интелигентни от днешните тролове.

 12. Никак не обича българинът братушките! Ясно е като бял ден! Но ако ги обичаше щеше да спести милиарди рубли на ФСБ-то, че прост или не такива като Илийката не излизат евтино, още повече че са много. Продажници да търси човек у нас. Над 100 нелегални рубладжийски сайта има в нета, които произвеждат лъжа, след лъжа, за да могат рубладжийските продажни тролове да ги постват по фейса. Отделно официални такива червени медии, в които са хранилка мастите родни рубладжии от ляво-обратните интелектуалци. Да повторим пак платените такива в „неутралните медии“, ПР-ри, бизнес сдружения, организации с идеална /антибългарска/ цел и уж руски фирми занимаващи се с решетниковщина на наша територия. Всичко това са много пари. Но ако българите харесваха агресивните пияници от северо-изток, взели се на сериозно нямаше да има нужда от това безумно скъпо тролене! Лошото е че въпреки тия парички българите пак не обичат руснаците! Ха-ха-ха-ха!

  1. прав си – продажници много, но и говеда, които да ги следват….

  2. 85% от българите обичат Русия , такова е проучването , факт !

   1. Проучване на Юрий Асланов, тоест лъжа. Българинът не обича Русия, това разбира се не означава, че я мрази, но русофилските мокри сънища за любов мъм Русия са меко казано преувеличени. Българите все пак си познават историята и знаят какво е вършила Русия. Непризнаването на българска независима църква, Сан-стефанския мирен договор, българо-сръбската война, втората балканска война са само част от безбройните престъпленията на Русия към България. Русофилистиците са малко изнервено и изтерясало малцинство, което се опитва чрез шум и заклинания да се представи за политически по-важно и значимо отколкото реално е.

 13. Забравих да спомена за Фейса, който вече си е окупиран направо от ФСБ-то и Военното разузнаване, даже не от наши червенобузи тролове и ако си позволиш да пуснеш нещо за явните политически провали на Путин напоследък, за потъването в киреча на руската икономика, за милитаристичната човеко-ненавистната руска политика, веднага ти спират профила с номера че се грижат за твоите лични данни и твоята сигурност. Карат те да пишеш че не си робот, да чакаш на телефона си разни кодове, които да вкарваш и когато пак те пуснат, а ти си позволиш отново да качиш нов срамен руски материал, части от секундата след това отново те спират, и отново за проверка, щото някой искал да ти превземе профила, моля ти се и те карат да правиш отново и отново дихателни упражнения, но за твоя сигурност профилът ти стои блокиран няколко дена, без никакви обяснения. Паралелно с това платените рубладжийски IT терористични групи или направо руските админи на българския фейс ти търсят нарушения на вчера измислени правила, които си нарушил преди 1 или 2 години. После ти заявяват радостно че ти спират изходящата дейност за 30 дни, през които имаш право да четеш на воля цигански и рубладжийски смрадливи лъжи и помия. Щото ако си написъл нещо за Фатмака Радеф два дни преди избирането му, т.е. преди 2 години, за Путин, че е загубил последните местни избори в два района за губернатори, или за речта му признание че превземането на Крим не е воля на народа , а военна операция преди 3 години, или си бил нелицеприятен за някое циганско престъпление вендага отново те блокират, но пък на профила на убиеца от Русе фейс-админите спокойно понасят бруталните му сексуално-престъпни хвалби! Оказва се че за фейса циганите и Путин са еднакво охранявани зони! Ще каже човек че Радев, Путин, циганите и руснаците са братя и че над тях бди американската частна фирма Фейсбук!

  1. пич, вземи си хапчетата и иди на лекар за по силни

   1. Този който има такава фиксация в хапчетата явно нищо друго не прави по цял ден, освен да гълта хапчета.

 14. Та исках да кажа, че „фашисто-краварите“ от Фейса, никога няма да блокират дори за една минута профила на другарят Илиев, каквато и да е руско-фошистка пропаганда повръща по разните му там групи за гражданска активност! Щото у нас Фейслбук се контролира директно от Кремъл!

 15. Синя пяна хвърчи под тази статия! Прочетох я 3 пъти, не открих нито една дума за путин и си дзипин, не е използван цитат от нито един руски или китайски източник, но има американски. Всичко от троловете е отровна пяна, лепкави храчки и примитивни лъжи. Като често повтаряната за „фатмака Радев“, който всъщност е извървял стъпало по стъпало стълбата до генерал-лейтенант. Мизерен начин за прехрана имат троловете.

  1. Не си видял, защото руските тролове виждате само треската в очите на другите, но не и гредата в собствените си очи. Аргументирате с измислени от вас партенки, като уж обещание НАТО да не се разширява. Къде е подписано подобно споразумение? Какво устно обещание накой на някого си дал- това е тема само за русофилските ви кафенета. Няма никаква стойност в международното право. Освен това западът даде източна Европа на Русия, той може да й я вземе. Навремето Сталин отказал ли е да прилапа половин Европа щото е неморално. Сега се сетихте да говорите за морал, като почнаха да ви бият през пръстите.

   1. //nsarchive.gwu.edu/briefing-book/russia-programs/2017-12-12/nato-expansion-what-gorbachev-heard-western-leaders-early

   2. шизи слабоумно,
    навремето сталин, както и янките са изпълнили договорките.
    факт.

 16. Какво казва чистият американец, мъдрия учен Ноам Чомски: „Добре да знаете, че България е провалена държава благодарение на САЩ… Да мислите много внимателно за пропагандата, която се шири за високохуманните и благородни цели на мощните САЩ… глобалната цел на западната олигархия е да съсипят и разграбят Русия…“ Не е русофил Чомски, а американски патриот, но за дришльовците тролещи обратното..

  1. Къде Чомски е казал това? Дай линк или писмена референция да проверим тази информация. Да не се окаже поредната руска партенка като лъжата на Гомнорусия, че имало споразумение между САЩ и Гомнорусия НАТО да не се разширява на Изток. Умните и красивите знаят, че такова споразумение нито на официално, ниото на неофициално ниво не съществува. Неокъпаните и нааканите (така наречени русофили) още разпространяват тази дезинформация, без разбира се да посочат никакъв проверим източник за нея. Подлогите на Гомнорусия в България ще гниете в затвори след като процесът на разпад на Гомнорусия завърши напълно и тя не е в състеояноие да ви защити. Времето изтича, тик-так.

   1. “ Кубрат“ след като толкова се задъхваш да защитаваш чужди глупости, не е ли по-добре да прочетеш в Уики-то, кой и кога въвежда термина „ХИБРИДНА ВОЙНА“ ? Аман от празни драскачи, за които истината се ражда в техните съновидения!

    1. Ти като си толкоз компетентен що не правиш разлика между термин и субект на описанието? Тук става въпрос кой пръв използва методите на хибридната война, а не кой пръв нарича тизи методи хибридна война. Но нищо чудно. Руските слуги, платени тролове или неплатени промити мозъци, всички в едно сте на много ниско интеликтуално ниво.

    2. Терминът „Хибридна Война“ е въведен на практика от генерал Валерий Герасимов 2013 година в статия за военмо-космическите войски на РФ. Тази статия на времето е била маргинална и остава незабелязана за западните разузнавания към този момемент. След като обаче 2014 година режимът на Путин завзема полуостров Крим, използвайки стратегията на Герасимов за дезинформация и диверсионни операции под прага на същинска война, развита от г-л Герасимов година по-рано в неговата статия, Западът започва да говори за доктрината „Герасимов“ или за „хибридната война“ на Русия. Нали точно това се опитах да обясня по нагоре на чугунения автор на този пасквил, изпълнен с лъжи и нарочни неточности и заблуди. Така че терминът „хибридна война“ си е абсолютно руски. Няма какво да препращташ незнаещите към Википедия за зелен хайвер.

   2. Какъв Кубрат си , не е ясно , но че си платен или неграмотен и скаран с истината трол , е ясно – чети в „Уикипедия“ : След края на Студената война, първото разширяване на НАТО е обединението на Германия на 3 октомври 1990 г. , когато бившата Източна Германия става част от Федерална република Германия и съюза . Това е договорено в Договора „Две плюс четири“ по-рано през същата година . За да се гарантира съветското одобрение за обединена Германия , членуваща в НАТО , е договорено , че чужди войски и ядрени оръжия няма да се разполагат в източната й част . През 2005 г. , ученият Стивън Коен твърди , че тогава е поет ангажимент , че НАТО никога няма да се разширява на изток . През май 2008 г. Горбачов повтаря мнението , че такъв ангажимент е направен и че “ американците са обещали , че НАТО няма да се придвижи извън границите на Германия след края на Студената война „.

   3. А тогава предателят Горбачов беше пръв приятел на посредствения актьор , но успешен за САЩ президент Рейгън – успя да прилъже Горбачов . Така , че Горбачов , който още е американофил , тогава е казал истината !

   4. Има още един материал , който аз намерих – „actualno.com“ от 04.06.2016 г. – „Дрънка ли Русия оръжие заради неспазено обещание на САЩ за НАТО? Прочети и този материал , нещастник лъжлив !

   5. Намерих още един материал в „actualno.com“ от 04.06.2016 г. 9.30 часа – прочети за обещанията на американците за неразширяване на НАТО на изток .

  2. САЩ е фактор в българската политика от двадесетина години. Русия от 200 и повече. Изводите си ги направете сами, ако изобщо промитите ви русофилски мозъци могат да мислят.

 17. Колкото и да се пенят Запада и техните подлоги в България, тяхната епоха си отива, идва нова. Колелото на историята няма да спре и ръждася заради тяхното материално благо и власт. Живата разумна природа разрушава всичко старо, за да роди ново. Иде нова култура в света, нов строй, а човеконенавистния на Запада ще бъде унищожен. Голем проблем яе имат подлогите на Запада, защото те си мислят, че може бързо да станат подлоги на новите господари, само дето те няма да имат нужда от подлоги.

  1. За новото си прав. Само че Путин не предлага нищо ново. Той иска да върне 19 тия век. Няма да успее. А що се отнася до подлогите- погледни в огледалото!

 18. Виж, гомнокубрате недорасъл, влез в чичкото Гугле, ако знаеш какво е това, напиши „САЩ провали България, защитавайте независимостта си!“, ще ти излязе отговора на въпроса. То бива празни кратуни, бива, ама чак толкоз…

  1. А ако пуснеш кабеларката на Атака пък ще се образоваш още по успешно.
   Какъв авторитат е гугъл, бе троле нискочели? Че в него има всичко. Можеш да извадиш каква ли не идиотия от там. А за разлика от теб, който очевидно знаеш само български, то гугъл „знае“ доста повече езици. Кажи на някой по-образован от теб съмишленик (ако такива изобщо съществуват) да провери какво има поне на руски. Но внимавай с източниците. В Спутник няма да прочетеш нищо по-различно от това което е на флашката ти от пАсолството. Опитай с Новая газета.

   1. Туй за интетнет и гугъл го обясни първо на един идиот от вашата трол дружина.

 19. Троле клет с ментални дефекти, консилиум от невролози ти е нужен, после клиника с решетки. Наблюдател бил той с болен мозък, откачалник на антируска тема.

 20. Хубаво е понякога човек да прочете адекватни анализи от българи. Доктора е изключение. 99% от журналистите у нас са напълно откъснати от реалността и като латерни си повтарят нещата, които са научили, а всичко тече – всичко се променя. Статтията е напълно адекватна и препоръчвам на всеки, който иска малко да се ориентира.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.