Хиляди участват в днешния протест срещу насилието в Асеновград

Антиромските размирици в Асеновград подгряват усещането за бъркотия

Демонстранти се опитват да пробият полицейския кордон

Хилядно шествие по улиците в Асеновград. Протестиращите се блъскат в жандармерията, за да пробият в ромската махала, предава БНТ. Рокери и футболни агитки подкрепиха протестиращите.

Над 2000 души са се включили в петия пореден протест в Асеновград срещу насилието от страна на група роми към тийнейджъри спортисти, информира "Дарик". В шествието се включиха фенове от няколко футболни агитки в страната, рокери и граждани. Те скандираха „Сърце и душа за България!“. Редиците на протестиращите бяха предвождани от църковни хоругви и знамена, с изображениятана Богородица, Исус Христос и Васил Левски.

Полицейското присъствие е засилено. Специален дрон следи протичането на шествието. В охраната са включени и конни патрули.

Това е най-мащабният протест заради побоя над гребци. По-рано хората смятаха да пренесат шествието си за понеделник заради постоянните проверки на документи и мерките за сигурност.

Напрежението в града ескалира, след като в понеделник група роми нападна деца и треньори от клуба по гребане. След масовото сбиване 7 души се озоваха в болница, а други 9 в следствения арест.

Коментари

Задължително поле