На 19 януари 2019 да почерпят

Ивайло Калфин: Стратегическите решения в България се взимат само отвън или под чужд натиск

Експерт: Брекзит без споразумение няма да се отрази съществено у нас

Милиони пароли изтекоха в мрежата – вижте дали сте засегнати

Анкара заяви, че ще защитава „турското малцинство“ в Западна Тракия

ЕК призова Лондон да проведе евровот Найджъл Фарадж вече готви предизборна кампания

Макрон проведе втора среща от дебата за „жълтите жилетки“

Никълъс Холт ще играе Толкин в биографичния филм за писателя

Тръмп прие пратеника на Пхенян

10 години затвор за турски съдия с награда за човешки права от Европарламента

Китай предложил да увеличи внoса от САЩ до обем от 1 трлн. долара

Откриха труп на възрастна жена във Враца

Сириец държал мрежа за плащания на терористи у нас (обзор) 43-ма арестувани за участие в древната система за парични трансфери “хавала”

Берлускони се кандидатира за ЕП

Една трета от работещите у нас получават месечни бонуси

Хиляди ще подкрепят инициативата на Столична община за отказ от лични автомобили в Деня за по-чист въздух

Хиляди служители от частния сектор, от институции и от администрации са заявили участието си в Деня за по-чист въздух – 16 ноември 2018 г. Кметът и служителите на Столична община няма да използват личните и служебните си автомобили в петък, съобщиха от Столична община.

Очаква се примерът им да бъде последван от служители на министерства, районни администрации, Народното събрание и Министерския съвет.

Официална подкрепа за кампанията са заявили различни компании с голям брой служители, между които комуникационни оператори, вериги бензиностанции, банки, ИТ компании.

Денят за по-чист въздух цели да насочи вниманието на медиите и обществеността към личния принос на всеки един от нас за подобряване качеството на атмосферния въздух. Всеки желаещ е поканен да се включи в инициативата, променяйки ежедневните си навици – отказ от автомобили, разделно събиране на горими отпадъци, преминаване на екологично отопление.

„Каним всички граждани, институции, ученици, бизнеси да се включат в този Ден за по-чист въздух, чрез отказ от личните и служебните си автомобили или чрез други, избрани от тях инициативи. Целта е всички заедно да покажем, че участието на всеки един от нас в преодоляване на този характерен за зимния период проблем, е много важно. Нито една мярка и нито една инициатива сама не може да се справи с предизвикателството „по-чист въздух“. Всички заедно – и институции, и граждани – можем“ – коментира инициативата кметът Йорданка Фандъкова.

Това е най-голямата обществена инициатива във Великобритания. Британският пример се следва и в други градове по света. На 3 октомври 2018 г. Калифорния за пръв път отбелязва Ден за по-чист въздух.

Кметът на София ще посети в 11 .00 часа 38 СУ „Васил Априлов“ на ул. „Шипка“ 40, което участва в инициативата на Столичната община. Експерти от общината и ученици ще разговарят за опазването чистотата на въздуха.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.