Хип-хоп дуото Павел и Венци Венц пред „Труд”: Обичаме песните си като свои деца

Павел и Венци Венц. Снимка: Борислав Йосифов

Не се вълнуваме от нещата, които пишат за нас

 

- Павел и Венци, неотдавна излезе вашето парче „Само да поискаш”, разкажете как се роди идеята за него?

Павел: Идеята за всяко едно парче, което създаваме, се ражда почти винаги вследствие на вътрешния ни свят, който отразява заобикалящия ни външен. В „Само да поискаш” се разказва за онази отдавна забравена нужда, мъжът малко да поглези жена си и да є припомни, че я цени.

Венци Венц: Преди около година Павката ми пусна демо, в което имаше само припев. Събрахме се в студиото и направихме парчето за няколко часа.

- Във видеото, което е заснето в Дубай, виждаме няколко различни локации. Случи ли се нещо интересно по време на снимките, защо решихте да заснемете клипа там?

Павел: Решението да снимаме там дойде от режисьора на видеото Димо Кралев. Ние правим музика постоянно и сме натрупали едно голямо количество материал, който предстои да реализираме. Искаме песните ни да видят бял свят и да достигнат до публиката, защото вярваме в тях и ги обичаме като свои деца.

- Беше разпространена новината, че двамата се разделяте и преставате да работите заедно. Какъв е вашият коментар по темата?

Павел:„Слуховете за моята смърт са твърде преувеличени”, както беше казал Граф Монте Кристо.

Венци Венц: Чакам скоро хората да изобретят телепорт и да спрат да се занимават с глупости (смее се).

- Обръщате ли внимание на всички неща, които се пишат за вас?

Павел: Не се вълнуваме от тези неща, директно обръщаме на следващата страница.

Венци Венц: Дори не ги допускаме да влязат в системата ни. За нас не е важно какво ще кажат хората, защото винаги ще се намери нещо, за което да говорят, това е неизбежно. Целта ни е да оставим някаква следа с музиката, която правим и да продължим да се борим за свят без празнословие.

- Освен с музиката си, от няколко години сте популярни и покрай участието ви като водещи в музикалното шоу „Гласът на България”. Как решихте да се захванете с това начинание?

Павел: Решихме, че е време да се впуснем в ново предизвикателство. Възможността да излезем от зоната си на комфорт и да попаднем в нова за нас среда, ни надгради много като артисти.

Венци Венц: Определено ни харесва да бъдем в ролята на водещи. Както знаете на финала бе обявено, че ще има и седми сезон на „Гласът на България” и започват разговори с продукцията за това дали да бъдем водещи за четвърта поредна година. За нас да бъдем част от това предаване е сбъдната мечта и се надяваме историята да продължи.

- Преди няколко месеца излезе вашето първо съвместно парче с румънския хитмейкър Моноар - „Амнезия”. Разкажете ни малко повече за този проект.

Павел: Тракът се роди в студиото на „Вирджиния Рекърдс”, където за един следобед с нашия приятел Моноар успяхме да го започнем и завършим. За сметка на това снимките към видеото се продължиха 3 денонощия.

Венци Венц: Не помня много от него, затова се казва „Амнезия”. Шегувам се (смее се). Работата по парчето беше невероятно удовлетворяващ музикален експеримент за нас.

- През годините сте работили с много изпълнители, включително и със световноизвестния диджей Дипло. По какъв начин според вас български артисти могат да правят създават повече проекти с чуждестранни звезди, което потенциално да им отвори врати за международния пазар?

Павел: Трябва да държиш съзнанието, очите и сърцето си широко отворени. Да не спираш да търсиш и да работиш, и да чукаш на всички врати, на които е възможно, надявайки се, че на една от тях ще ти отворят. Ако живееш, следвайки тази формула, рано или късно птичето ще влезе в кафеза.

- Кой музикален жанр според вас е най-печеливш и успешен в момента и в България, и по света?

Венци Венц: Трудно е да пренебрегнем попа, от друга страна регетонът е номер 1 в цяла Латинска Америка. Да не забравяме K-Pop (корейски поп, б.а.), който завладява Азия и от друга страна хип-хопът, който е може би обединяващото между всичко изброено досега. За България има успешни артисти във всички жанрове.

- Ако не ви се беше получило с музиката, като какви щяхме да ви познаваме?

Павел: Най-вероятно, ако не ни се беше получило с музиката, сега нямаше да ни познавате и да правим това интервю (смее се).

Венци Венц: Аз щях да бъда космонавт, това беше детската ми мечта (смее се).

- Какви са плановете ви за лятото?

Павел: Плановете ми за лятото са дълбоко погребани на морското дъно - живот без план.

Венци Венц: Да не си правя планове.

 

Нашите гости

Венцислав Чанов и Павел Николов, по-известни като Павел и Венци Венц, са сред най-популярните хип-хоп артисти в България. Двамата се срещат през 2012 г. и започват да творят заедно. Скоро след това получават покана за участие в клуб и започват да приемат правенето на музика като професионално занимание. Първата песен, която записват заедно, е „Бакшиш за лека нощ”. Големият им пробив идва с продуцираните от „Вирджиния Рекърдс” хитове като „СеТааБрат”, „Знаеш ли кой видях?”, „Изгрева и залеза” със Сантра, „Единствената” с Моисей, „2х2” с Пламен и Иво и други. Освен като автори и изпълнители на своя репертоар, двамата активно работят по текстовете и аранжиментите на парчета за свои колеги. Три сезона се изявяват като водещи на музикалното риалити „Гласът на България”.

Коментари

Задължително поле