Холандка и новозеландец в "отворена връзка" номадстват из Родопите (СНИМКИ и ВИДЕО)

64-годишният Питър и 34-годишната Мириам живеят номадски живот през последните 12 години, Снимки: Channel 5

64-годишният Питър и 34-годишната Мириам живеят само с раници на гърбовете си и не искат да имат деца

Мият си косите с урина вместо шампоан

Двойка с 30-годишна разлика във възрастта номадства по света от 12 години и живее в "отворена връзка". 34-годишната Мириам от Холандия и 64-годишният Питър от Нова Зеландия разказват пред британския "Канал 5" за запознанството си, докато пътешестват, как са се отказали от домовете си и почти всички притежания, за да живеят като номади, пише Daily Mail.

Телевизията ги е снимала в Югоизточна България, някъде в Родопите, където е била лятната им дестинация.

Въпреки освободения им начин на живот сега, в миналото сa имали високи постижения, разказва таблоидът.

Мириам изоставя спортна кариера в полза на пътуването по света. Среща Питър на 22 г., докато е на пътешествие в Индия. Той е бил университетски преподавател, преди да реши да напусне и да живее на улицата.

„Едно от най-освобождаващите неща, които някога съм правил в живота си, е да напусна къщата си и да тръгна към летището с една торба. От този момент станах бежанец от съвременния живот", разказва Питър.

Двойката няма постоянен адрес, те пътуват от място на място с пълни раници на гърба. За да оцелеят, Питър се занимава с готвенето, докато Мириам осигурява прехраната, ловувайки с лък и стрела, въпреки че е отгледана като вегетарианка. Мириам споделя, че са й били нужни две години, за да се научи да ловува. Понякога двойката се отбива до някой магазин, за да си набави неща, които не може да намери в дивата природа.

Двамата финансират с 40 хил. паунда от спестявания този начин на живот, като казват, че харчат около 3 хил. паунда годишно.

Мириам разказва, че мие косата си на потоци и със собствената си урина вместо шампоан, накисвайки я 20 мин. преди да я изплакне. Освен тази странност, двойката споделя и че живее в "отворена връзка".

Питър и Мириам казват, че са коментирали и темата за деца, но не искат да имат, тъй като не искат да се връщат в нормалния свят.

Коментари

Задължително поле