Хората с високи доходи дърпат пазара на имоти

Много купувачи търсят напълно обзаведен апартамент.

Готови са да дадат, колкото е необходимо

Нараства интересът към къщи

Пазарът на имоти се движи от хора с високи доходи, разказаха брокери. Имоти в момента най-често купуват хора с високи доходи, които или могат да купят жилище без банков кредит или няма да имат проблеми с изплащането на месечните вноски.

Тези хора са готови да дадат колкото е необходимо, за да получат желания от тях имот, който да има място за паркиране, да е на добра локация и построен с качествени материали. Голяма част от купувачите вече искат напълно завършен дом или дори обзаведен, въпреки че цените на такива имоти са по-високи. Преобладаващата част се насочват към ново строителство, а много хора избират луксозни апартаменти. Всичко това води до покачване на средните цени на сключваните сделки. Заради поскъпването на апартаментите много хора решават да спасят парите си, като ги вложат в имот, което подхранва търсенето на пазара.

През последните години много купувачи се насочиха към къщи край големите градове София, Пловдив и Варна. Това доведе до поскъпване на къщите, защото предлагането на качествени имоти в близост до големите градове е ограничено. С поскъпването на къщите и продавачите на апартаменти в самите градове вдигат цените.

Същевременно купувачите с по-скромни финансови възможности не могат да си позволят луксозен апартамент и оглеждат по-продължително офертите на пазара, за да намерят най-доброто за тях съотношение между цена и апартамент, който най-много се доближава до изискванията им.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти