Хотелиери отказват да работят с български туроператори

Продават сами стаите си в интернет

Някои клиенти търсят сигурност

Хотелиери в България отказват да работят с български туроператори. За проблема алармират от сдружението на туроператорите и туристическите агенти “Обединение “Бъдеще за туризма”. Разочароващи са случаите, в които цената за резервация през туроператор се различава от тази на рецепцията или през електронните резервационни системи, гласи позиция на браншовото сдружение.

Някои клиенти се чувстват по-сигурни, когато резервират през туроператор, посочва Павлина Илиева, председател на “Обединение “Бъдеще за туризма”. “Когато клиентът мине през туроператор, той знае със сигурност, че ще ползва услугата. Ако се случи нещо, поради което не може да стане настаняването, той задължително ще си получи парите от туроператора”, казва тя.

Някои хотели обаче, предпочитат клиентът да направи директно резервацията. Най-често хотелите казват, че не работят с български туроператор, а работят през електронни системи.

От Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация заявиха, че не им е известно да съществува подобен проблем. “Има и хора, които работят през платформите. Но достатъчно други адекватни места има, където може да се работи”, каза Георги Щерев, председател на организацията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Туризъм