Хуан Гуайдо би приел военна намеса на САЩ

Снимка: Архив

Лидерът на опозицията във Венецуела Хуан Гуайдо би се съгласил на военна намеса на САЩ в страната му. Това става ясно от негово интервю за в. „Ла Стампа“, съобщава БГНЕС. „Ако намесата ще доведе до решаване на кризата, е възможно да се съглася на това“, каза Гуайдо.

Лидерът на опозицията, който се обяви за временно действащ президент, не изключва опозицията във Венецуела да прибегне до използването на конституционна норма, която предвижда външна военна намеса. По неговите думи единствените чуждестранни военни, които в момента са във Венецуела, са от Куба. Както е известно Хавана е сред поддръжниците на президента Николас Мадуро.

По искане на „Ла Стампа“ да коментира „слуховете за среща с руски дипломати в Каракас“, Гуайдо отбеляза, че „опозицията говори с всички страни, готови да работят в името на прекратяване на узурпацията“.

„Русия има интереси и договори във Венецуела и ние ще ги уважаваме, защото сме сериозни хора“, каза Гуайдо в интервюто. Той подчерта, че същото се отнася и до Китай и всички, които са за “реално решение“.

Във връзка с неуспешния опит за преврат от 30 април опозиционният лидер отбелязва, че опозицията „ще има още възможности, защото още повече хора се присъединяват към операция „Свобода“.

Коментари

Задължително поле