Началниците на генералните щабове на Русия и НАТО се срещнаха в Баку

Ранената полицайка – фен на “Левски”

Без виновен за първото футболно убийство

На 20 април 2018 да почерпят

Лекар, обвинен за смъртта на поп певеца Принс, ще плати 30 000 долара глоба

Изявление на президента Румен Радев след заседание на КСНС на тема „Актуални рискове и заплахи за националната сигурност на Република България. Състояние на Въоръжените сили. Необходими мерки“

Корнелия Нинова: Предложих в модернизацията на армията да се включат Българската отбранителна индустрия и бизнеса

Прессекретариатът на президента срещу Цветан Цветанов: Прокарвал ли е Радев становище срещу НАТО на КСНС

Министър Красимир Каракачанов: Очакваме над 130 млн. лева за отбрана до 2019 г.

Пентагонът: Сирийското правителство запазва ограничена възможност за химическо нападение в бъдеще

Пази ни армия без хора и техника Войникът получава по-ниска заплата от шофьор в градския транспорт

Иракчанка опита да влезе в Румъния с чужд британски паспорт, закупен в България

Пишат как се започва бизнес Въвеждат електронни обществени поръчки

Министър Ангелкова: Това лято очакваме значителен растеж на чуждестранните туристи

ЦСКА в кубчето на Рубик

Художник от Благоевград спечели награда в Разград 120 творци участват в националното изложение „Лудогорие 2017“

Художник от Югозападна България спечели награда на Съюза на българските художници на Националната изложба „Лудогорие 2017” в Разград. В нея участват общо 165 творби на 120 автори, които могат да бъдат видяни до месец октомври.

Антон Гошев се представя с две свои картини – „Митологични пространства I” и „Митологични пространства II”, първата от които остава във фонда на Художествената галерия „Проф. Илия Петров”- Разград. Платната са базирани на българската митология и легенди. Препратката е към „Змейова сватба”. „На едната картина има мома, а на другата е змей, но те не са изобразени точно, има единствено символи, липсва правилна форма и очертания, затова интерпретацията на зрителите може да бъде напълно различна, всеки трябва да открие своето послание в тях”, разказа пред „Труд” художникът.

Гошев определя картините си като лирични абстракции с фигуративни елементи. „Обичам единствено да насочвам зрителя, останалото оставям на неговото въображение. Свободата е водещото нещо в изкуството”, казва творецът.

Цветовете в картините му са разнообразни – от много ярки до по-приглушени и пастелни. „Имал съм ярки, дори шарени картини, напоследък правя по-изчистени, в които цветът е сложен и богат на емоции”, споделя живописецът.

Антон Гошев е роден през 1970 г. в Благоевград. Завършва висшето си образование в Югозападния университет „Неофит Рилски”, има специализация в Сите интернационал дез’ар – Париж. Има 16 самостоятелни изложби в страната и чужбина. Негови картини са притежание на частни колекции в САЩ, Македония, Франция, Полша, Хърватия, Италия, Кипър, Норвегия, България, Гърция, Унгария, Швейцария, както и на фондовете на градските галерии на Перник, Благоевград и СБХ – София.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Браво, Теди! Културата и изкуството са важна част от ежедневието на България! А не само чалгата! Продължавай в същия дух! Благодаря за вниманието!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.