Цацаров: Не познавам и не съм виждал Мартин Божанов (обзор)

Сотир Цацаров сам поиска да бъде изслушан от Прокурорската колегия.

Изслушване в прокурорската колегия на ВСС

Бившият главен прокурор попита дали Нотариуса е бил нещатен сътрудник на службите

Поиска сам да бъде препитан от кадровиците

“Не познавам Мартин Божанов, не съм го виждал, не съм имал съпричастност към групата около него.” Това заяви днес бившият главен прокурор Сотир Цацаров пред прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС). Пред кадровиците той се яви по собствено желание, за да отговори на коментарите и твърденията, които го свързват с убития Мартин Божанов-Нотариуса.

“Като главен прокурор не съм имал информация за този човек и групата около него - включително по официален път, било от ДАНС, било от МВР. Не съм имал никакъв интерес такава престъпна дейност да има “похлупак”, заяви Цацаров, който в момента е завеждащ отдел във Върховната прокуратура.

Сотир Цацаров бе категоричен, че е крайно време МВР и службите да дадат отговор дали Мартин Божанов-Нотариуса или някой от обкръжението му е бил нещатен сътрудник и каква ценна информация е разкривал. Той попита и кой за пръв път в историята на ГДБОП е провел външен конкурс за полицаи, след който е била назначена на работа жената на Нотариуса - Гергана Божанова. Бившият главен прокурор заяви и, че никога не е разпореждал да се пускат публикации срещу съдия Владислава Цариградска.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право