Цветанов: Министър Горанов ще отговори на всички въпроси, когато приключи проверката

Снимка: Пламен Стоименов/Архив

Убеден съм, че когато приключи проверката министър Владислав Горанов ще може да даде отговор на всичко, което сега питате мен. Това каза пред журналисти в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод думите на главния прокурор Сотир Цацаров, че финансовият министър Владислав Горанов ще бъде проверяван от Прокуратурата във връзка с жилището, в което живее.

„Не смятам, че трябва в момента да интерпретираме и да създаваме новини. Нека компетентните органи си свършат работата, ако има достатъчно данни за проверка“, заяви той. „Всеки в България може да бъде проверяван, на база на постъпили сигнали“, коментира Цветанов. „Това показва, че няма човек, който може да бъде защитен и да не бъде проверяван при постъпване на сигнал. Това е съвсем нормално и е закономерно всяка информация, която постъпва да се проверява, и да се спрат всякакви интерпретации и спекулации“, обяви председателят на ПГ на ГЕРБ.

Попитан, разговарял ли е с министър Горанов за проверката, Цветанов уточни: „Сега разбрах от въпроса, който ми задавате“. „Не питам колегите кой къде живее. Това ще бъде сериозен контрол, а не съм в това си право“, посочи Цветан Цветанов. В отговор на въпрос има ли информация за други проверявани хора от ГЕРБ и МС, той каза: „Не. Всички политици в България са публични лица. Всичко, което имат са длъжни да го декларират“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика