Цветан Цветанов: БСП стои категорично зад протестите

БСП стои категорично зад протестите. Има и други политически формации, които са извън парламента, които също желаят да има оставка и предсрочни избори. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов пред БТВ.

"Има определена организация и тя е много ясна, защото на срещата с Корнелия Нинова с техните кметове само преди една седмица са имали послание - на 11-и да ги изметем, идва хаоса, можем да предизвикаме избори", допълни той.

„Протестите са знак на демократични способи. От тази гледна точка, разбира се, наблюдаваме процеса, но не се отклоняваме от управленската си програма, която е за 4-годишен мандат. Нека първо да погледнем кой настоява за оставка - това са опозицията, в лицето БПС и координираните действия на президента Радев. Това са факторите, които провокират и натягат положението“, посочи Цветанов.

Той допълни, че не може всички протестиращи по улиците да бъдат сложени под общ знаменател. „Но знам какви са указанията, дадени от БСП към техните структури. Пълна мобилизация за 11-и, да не излизат кметове, знакови лица, а просто да организират хората и да застанат на кръстовищата в пътната артерия на страната“, изтъкна той.

Според него, когато се прави подобен подход, трябва да дадеш равносметка на това което е направено. Цветанов посочи, че има грешки в управлението, но ако се поставят исканията на хората, се вижда, че нещата са по-добри от преди. Цветанов обясни, че правителството не може да влияе на пазарните цени в световен план.

„Когато говорим за цените на данък за стари автомобили и обръщението на президента Радев, не му прави чест. В момента имаме един данък, желание на местната власт в продължение на 5 години да може да бъде коригиран този данък и общините и държавата да правят политики. Трябва да въведем екологичен елемент, който да бъде много ясен и категоричен, защото сами разбирате, че след 3 дни някой излиза и казва: „Финните прахови частици са много завишени, защо не се предприемат конкретни действия“, коментира Цветанов.

Според него между президента Радев и политическа група ГЕРБ няма битка, а има спор. „Аз вярвам, че в спора се ражда истината“, изтъкна Цветанов.

Коментари

Задължително поле