Цветан Цветанов връчи дарение за дооборудване на реновиран операционен блок във Велико Търново

Водачът на листата на ГЕРБ-Велико Търново и зам.-председател на партията Цветан Цветанов дари лично сумата от 2000 лева за дооборудване на обновения операционен блок в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“. Заедно с кмета на старата столица и областен координатор на ГЕРБ Даниел Панов и с кандидати за народни представители, Цветанов посети лечебното заведение във Велико Търново, за да връчи дарението на ръководството на областната болница, след потърсено съдействие. Той проведе среща с част от лекарския състав.

Цветан Цветанов разговаря с лекарите относно проблемите в сектора и ги увери, че в програмата за управление на ГЕРБ са предвидени редица мерки, които дават реални решения за много от засегнатите теми. „Уверен съм, че въвеждането на единна електронна здравна карта ще реши проблемите в сектора, както и премахването на пръстовия отпечатък. С комплекс от мерки, ние ще инвестираме в здрава нация. Залагаме на превенцията и профилактиката. Здравеопазването няма как да бъде безплатно, както предлагат нашите опоненти, но нашата цел е то да бъде адекватно на нуждите на хората. Ще инвестираме в подобряване на средата на работа в болничните заведения, ще подкрепяме доброто образование на бъдещите лекари“, обясни водачът на листата на ГЕРБ-Велико Търново.

Цветанов изтъкна още, че в следващ мандат на ГЕРБ държавата ще финансира до 100% инвитро процедурите. Ще бъдат предприети и сериозни мерки срещу фалшивите ТЕЛК-ове и болнични.

Строително – ремонтните дейности в хирургичния блок бяха осъществени с 300 000 лева целево финансиране от правителството на премиера Бойко Борисов. С част от средствата се извърши и цялостен ремонт на интензивно-кардиологичен сектор в областния стационар на Кардиологичното отделение. Ремонтът обхвана три от общо петте операционни зали, където са монтирани две нови операционни маси. Поставени са и нови операционни LED лампи, всяка операционна зала разполага и с нов панел за кислород, вакуум и сгъстен въздух, отговарящи на специфичните болнични изисквания и нужди. Подменена е дограмата, свързваща помещенията, обновена е и климатичната инсталация в операционните и спешните шкафове в залите.

Наред с преобразените операционни зали, с тотален ремонт и нова мебелировка са и съблекалните, баните и тоалетните в операционния блок. Обособено е ново помещение за операционните сестри.

Избори 2020. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Задължително поле