Цветан Цветанов в Русе: Когато ГЕРБ управлява – Европа ни чува

Когато ГЕРБ управлява – Европа ни чува. Когато ГЕРБ управлява – не се спират европейските средства. Това заяви заместник – председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов пред над 300 души по време на среща с членове и симпатизанти на ГЕРБ в Русе, съобщаават от партията. На срещата присъстваха народните представители от ГЕРБ-Русе, областното ръководство на партията, представители на общинските структури, общински съветници и кметове на общини и кметства.

С подкрепата на Европа днес имаме най – ниската безработица в България, посочи като пример Цветанов и очерта положителната икономическа перспектива пред страната чрез очаквания ръст на икономиката и увеличаването на доходите. Заместник-председателят на ГЕРБ изтъкна и ролята на евродепутатите от ГЕРБ за осигуряването на повече средства /над 4.4 млрд. лева/ за България от бюджета на ЕС за новия програмен период, което ще позволи осъществяването на множество проекти в различни сфери.

„Днес имаме стабилно правителство и всички ние трябва да гарантираме тази устойчивост, както с парламентарното мнозинство, което дава сигурност на законодателния процес, така и с високи резултати на предстоящите европейски избори“, каза още председателят на ПГ на ГЕРБ. „Това, което ще продължим да правим чрез платформата за граждански диалог е да се стремим да обясним на максимален брой от българските граждани всичко, което се прави от държавата за всички региони, да разясним регионалната политика и всяка секторна политика, която провеждаме“, разясни още Цветан Цветанов. „Мотото на тази кампания е „Европа в нашия дом". Във всеки дом са влезли средства с подобряване на инфраструктурата например“, отбеляза зам.-председателят на ГЕРБ. Той обясни още, че ще се представят основните акценти и от свършения огромен обем от работа в сферата на образованието. „Спазваме ангажимента си към гражданите в края на управленския мандат да има двойно увеличение на учителските заплати. С европейските средства по ОПРР над 700 млн. лева през 2018 – 2019 година вече се инвестират в подобряването на образователната структура и всички деца ще бъдат обхванати в образователната система. Благодарение на координационния механизъм ще се направят реални стъпки за интеграция на децата, особено от ромския етнос. Над 10 000 служители от 1000 екипа направиха така ,че в рамките на 2 години хиляди деца да се върнат в образователната система“, подчерта Цветанов.

В регионалната политика е важно да изградим магистралата Русе – Велико Търново, като така ще се ограничат произшествията и ще се постигне по-удобна и надеждна свързаност с магистрала „Хемус", коментира още Цветанов.

Председателят на ПГ на ГЕРБ заяви, че искаме стабилността в страната да продължи, за да изпълним своите ангажименти към гражданите. „Освен европейската солидарност има и национална солидарност, която позволява с отделените по силата на постановления пари да се решат сериозни проблеми в отделните общини“, заяви Цветанов и коментира че това е разликата между БСП и ГЕРБ. „ГЕРБ е доказала, че е номер едно, защото през всичките тези годините е единствената партия, която е направила страшно много неща за развитието на всеки един регион в страната“, каза още той.

По отношение на предстоящите избори Цветан Цветанов коментира, че и европейските и местните са изключително важни. „Ако имаме успех на европейските избори – ще затвърдим позицията си в европейското семейство. Насреща си имаме политически опоненти, които, когато са управлявали страната, никога не са отчитали видими резултати, а когато са в опозиция, винаги се правят на ментори“, добави зам. – председателят на ГЕРБ. Цветанов предположи, че политиката на БСП и занапред ще бъде „на инат". „Ние винаги сме били с протегната ръка за разумните политики. Но когато най-голямата опозиционна сила отсъства от парламента без разумно обяснение – това е чиста доза умишлено противопоставяне. Миналата сряда БСП си търсиха повод да не дойдат на работа, а първа точка от програмата на парламента бе ратификацията за присъединяване на Северна Македония към НАТО. Няма друга парламентарна група в българския парламент през 30-годишния преход, която да не е дала подкрепата си за Северна Македония. И това поведение на БСП показва техния стил на поведение за предстоящите европейски избори. Ето защо това, което се случва в политическия живот на страната ни днес е постоянна битка за демокрацията и за истината“, обобщи Цветанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика