Цветан Цветанов проведе среща с представители на Фондация „Америка за България“

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов се срещна с председателя на Борда на директорите на Фондация „Америка за България“ Лин Дафт, членовете на борда Крис Матлън и Антъни Мано, както и с Нанси Шилер, която е президент и главен изпълнителен директор на Фондацията в България, съобщиха от партията.

По време на срещата бяха обсъдени широкият спектър от дейности и проекти на организацията в сферата на образованието и културата. Цветанов поздрави членовете на борда за проекта на Фондацията в Пловдив, където „Америка за България“ инвестира 8,2 милиона лв. за реставрация на Епископската базилика, която трябва да отвори врати през 2019 г. като централна забележителност и културно пространство по време на мандата на града като европейска столица на културата.

„Сътрудничеството и партньорството на Фондацията с местните власти и редица партньори от неправителствения сектор е ключово за популяризирането и запазването на културното наследство на страната, но също така и за изграждане на устойчиво и силно гражданско общество“, добави Цветанов.

Коментари

Задължително поле