Цветан Цветанов се срещна със зам.-председателя на ЕНП и директор на кампанията на ЕНП за европейските избори през 2019 г. Дара Мърфи

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов се срещна със зам.-председателя на ЕНП Дара Мърфи, съобщиха от партията. Това се случи в Брюксел в рамките на 28-та Среща на върха на председателите на парламентарни групи от ЕНП в националните парламенти на ЕС и в Европейския парламент.

Дара Мърфи, който е и директор на кампанията на ЕНП за европейските избори през 2019 г., запозна Цветанов с основните теми, които се очертават като акценти в общественото мнение за кампанията догодина. Двамата се обединиха около становището, че ЕНП и правителствата на ЕНП в държавите-членки са свършили много работа в интерес на европейските граждани и най-важният инструмент за противодействие на фалшивите новини е именно запознаването на гражданите с тези постижения.

„Фалшивите новини като феномен са заплаха за демокрацията на европейско и национално ниво. Необходимо е системните политически партии да проявят разум и да не се подават на популизма, а да продължават да противодействат на пропагандата с реални резултати и директен контакт с избирателите“, отбеляза Мърфи, като подчерта, че ГЕРБ е пример за подражание в това отношение.

На свой ред Цветан Цветанов отбеляза, че е ключово на предстоящите избори ЕНП да демонстрира силата, която е показвала до момента като мотор на европейския проект. Дара Мърфи допълни, че ЕНП е едно от малкото политически семейства на европейско ниво, което не задава въпроса колко Европа, а пита гражданите каква Европа желаят и след това работи за изпълняването на поетите ангажименти.

Коментари

Задължително поле