Цветан Цветанов се срещна с директора на Европол Роб Уейнрайт в Малта

Поздравявам ГЕРБ и Бойко Борисов за важната победа, която постигнаха на изборите в България. Това каза Роб Уейнрайт, директор на европейската агенция за полицейска координация „Европол“ по време на среща със зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Двамата разговаряха в рамките на Конгреса на Европейската народна партия в Малта. Уейнрайт изтъкна, че зам.-председателят на ГЕРБ е първият политик, който го е поздравил за получената награда на ЕНП за заслуги в сферата на сигурността.

Уейнрайт и Цветанов обсъдиха мерките за опазване на сигурността и обществения ред в Европа. Те бяха категорични, че е важно да има информационен обмен между всички служби за сигурност. Зам.-председателят на ГЕРБ и Роб Уейнрайт се обединиха, че в сегашната ситуация на постоянни заплахи от тероризъм единственият изход е постоянен информационен обмен между държавите.

Директорът на Европол подчерта, че по време на управлението на ГЕРБ България е била пример за добър партньор. Уейнрайт изтъкна, че е имало изградено доверие между европейските служби за сигурност и страната ни по времето, когато Цветан Цветанов е бил вътрешен министър.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България