Цвета Караянчева изпрати съболезнователни адреси до председателите на парламентите на Гърция и Турция

Кадър от bTV

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева изпрати съболезнователни адреси до председателите на парламентите на Гърция и Турция по повод опустошителните земетресения. Това съобщиха от пресслужбата на НС.

С дълбока загриженост научих новината за жертвите, пострадалите граждани на Гърция и разрушенията, причинени от земетресението, засегнало остров Самос, пише Цвета Караянчева до председателя на парламента на Република Гърция Константинос Тасулас.

Покрусени сме от новината за човешки жертви, стотици ранени и жестоките разрушения в Турция, отбелязва в съболезнователното си писмо до председателя на Великото Национално събрание на Турция Мустафа Шентоп.

Тя изразява в писмата си най-искрена и човешка съпричастност и солидарност към гръцкия и към турския народ в този труден момент, както и съболезнования и съчувствие към семействата и близките на жертвите и ранените.

Надявам се, че навременните и професионални действия на спасителните екипи и медицинските служби ще помогнат за спасяването на хора и за бързо възстановяване на ранените, пише още председателят на Народното събрание.

Коментари

Задължително поле