Цвета Караянчева се срещна с представители на българската общност в Грузия

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се срещна с представители на българската общност в Грузия. Българска парламентарна делегация е на официално посещение в Грузия. Това съобщиха от пресслужбата на НС.

Цвета Караянчева пожела на нашите сънародници винаги да носят в сърцата си България, която мисли и чието сърце тупти за българските общности по целия свят. Вашите впечатления, Вашите мнения и благополучие са изключително важни за нас, отбеляза тя.

Затова поддържането на връзката с българите извън границите на държавата ни и защитата на техните интереси е сред приоритетите на Народното събрание и на българските институции, заяви Цвета Караянчева пред нашите сънародници. Тя посочи, че именно затова има специално създадена постоянна парламентарна комисия по политиките за българите в чужбина, която активно работи в тяхна подкрепа.

Председателят на Народното събрание разказа на нашите сънародници в Грузия за приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС, акцентира върху неговите успехи и отбеляза, че страната ни изпълнява отлично своите отговорности и задачи.

В състава на българската парламентарна делегация са председателят на Групата за приятелство България – Грузия Кристина Сидорова и народните представители Александър Иванов, Йордан Апостолов, Велислава Кръстева и Симеон Найденов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България