ЦГМ с нова услуга за бързо плащане и освобождаване при "скоба" на колите

От днес Центърът за градска мобилност въвежда нова услуга с мобилното приложение Sofia Plus за бързо заплащане и освобождаване при поставяне на „скоба“ на автомобил, съобщиха от пресцентъра на ЦГМ.

Приложението се изтегля безплатно и изисква еднократна регистрация. Чрез него ще може дистанционно с кредитна или дебитна карта да се заплати освобождаването на задържания автомобил. По този начин отпада необходимостта да се заявява освобождаване от „скоба“  по телефона до Информационния център на дружеството, което досега беше единствената опция. Няма да има нужда водачът да стои до автомобила и да чака мобилен екип „Скоби“ на ЦГМ. Веднага след отстраняване на „скобата“, той ще получава съобщение, че е необходимо да плати нов престой или да премести автомобила си.

Чрез Sofia Plus може да се плати таксата за освобождаване от „скоба“ на автомобил, който не е на самия водач, а например на негов приятел или роднина. Достатъчно е да се въведе номера и данните на банковата картата. Системата използва латиница и е както за Android, така и за iOS.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони