Целият БАТЕ с по-малка заплата от Йозил

Англия е в ужас – малкият БАТЕ (Борисов), до болка познат по нашите географски ширини, срази „Арсенал“ с 1:0 в първи 1/16-финал в Лига Европа. Заплатите в целия белоруски тим са общо по-малки от тази на Месут Йозил, който отново не попадна в групата и въобще не пътува с „артилеристите“. Германецът взима по 350 000 паунда седмично, а всички играчи на БАТЕ взимат 135 000.

Още по-шокиращо – белорусите не са играли официален мач от 13 декември. С други думи от 63 дни. Имали са само контроли и са в зимна пауза. Статистиката говори зле за „Арсенал“. Английският тим отпадна в последните шест елиминационни двубоя в Европа, след като бе загубил първия двубой. За последно направи обрат срещу „Порто“ през 2010 година. А това бе едва втората победа на БАТЕ над англичани в Европа, дошла след гол на Станислав Драгун. Нито веднъж в историята си белорусите не са имали победа в елиминационна фаза.

Първата победа на БАТЕ над английски съперник дойде през 2009 година срещу „Евертън“. По ирония на съдбата единственият си мач за „карамелите“ тогава изигра германският национал Шкодран Мустафи, който бе на терена и сега.

Проблемите за „Арсенал“ преди реванша се увеличиха и заради глупав червен картон на Александър Лаказет. Френският нападател заби лакът в главата на съперник и бе изгонен директно. „Арсенал“ има само две победи в последните си девет гостувания във всички турнири. Дойдоха срещу „Хъдърсфийлд“ и „Блекпул“.

Видях най-слабото представяне на „Арсенал“ през сезона – не можеше да повярва клубната легенда и сегашен тв анализатор Мартин Киоун. - Трябва да отдадем заслуженото на БАТЕ. Естествено, „Арсенал“ сигурно ще вини лошия терен, но това е смешно оправдание. Толкова много грешни пасове, липса на концентрация – на реванша трябва нещо коренно различно.“

На другия полюс е настроението в „Челси“. Лондонският съперник на „Арсенал“ спечели с 2:1 гостуването на „Малмьо“. След края фен проби охраната и успя да прегърне Еден Азар. когато стюардите го задържаха, белгийската звезда му връчи фланелката си. „Нищо не е направило момчето, просто помоли за екипа ми“, обясни Азар.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят