Целият бул. „Монтевидео“ в София готов тази година

Снимка: Труд

Затварят за уикенда кръстовището при ул. „Боряна“

Вероятно целият ремонт на бул. „Монтевидео“ в София ще приключи тази година, което изпреварва графика, предвиден за обекта. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова на проверка на обекта. Цялостният проект за разширение на бул. „Монтевидео“, включва 1,5 км. и бе започнат миналата година.

„Остана третият етап на разширението в участъка, в който се изпълнява метростанцията при ул. „763“. Ремонтът там беше предвиден за следващата година, но колегите са поработили с директора на „Метрополитен“, така че очаквам още през ноември да можем да започнем изпълнението, и ако времето позволи още тази година да изпълним и този участък и да имаме изцяло завършен бул. „Монтевидео“, потвърди Фандъкова.

Дейностите по втория етап от разширението на булеварда, който се извършва това лято, вече приключват. Движението ще бъде пуснато след празниците. Предвидено е утре да започне полагането на износващия пласт асфалт. От утре затварят кръстовището при ул. „Боряна“, движението ще бъде възстановено в понеделник.

В частта изпълнена миналата година, булевардът е 4-лентов. Той е 3-лентов в 300-метровата част до бул. „Никола Петков“, като в посока към този булевард лентите ще бъдат две.

Намаляването с една лента се е наложило заради запазването на дървета, които иначе биха били отсечени заради булеварда. „Имайки пред вид, че тук предстои да бъде разширен Околовръстният път в следващите години и да се изгради връзка с него, експертите изчислиха, че няма да има нужда от такова широко трасе в този участък“, обясни кметът.

Кметът обясни и, че от всички пластове асфалт се взимат проби, за да се гарантира качеството на обекта.

За следващата година е заложен ремонтът на бул. „Линкълн“. Общината има и пълна готовност за изпълнение на ул. „Народно хоро“ и неремонтираната част от ул. „Боряна“. Така кв. „Овча Купел“ ще се превърне в изключително привлекателен район заедно с пускането на метрото в началото на 2020 г., твърди кметът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България