Българските училища на о. Крит затварят за две седмици заради коронавируса, дипломатите отлагат приемите за 3-ти март

Гърция е спряла 4000 мигранти на границата с Турция (ВИДЕО) Около 18 000 бежанци са тръгнали към Европа, предупреди Ердоган

Зрелищен провал за феминисткия екшън „Хищни птици” Марго Роби не успя да спаси филма

Премиерът посети Бачковския манастир по повод 150 години от създаването на Българската екзархия (СНИМКИ)

Калоян Паргов: Средната класа е гръбнакът на стабилната социална държава

Борисов: На 85 % е готово кръговото кърстовище на пътя Пловдив – Асеновград

Арестуваха адвокат за системни блудства с малолетни момчета

Извадиха жив човек, затрупан от лавина в Банско

Две български филмови премиери за Трети март В Руския културно-информационен център зрителите ще видят новите филми на журналиста Степан Поляков

Благоев вика призрака на Енгелс в Ямбол Дядото участва в спиритически сеанс край Тунджа

Били Айлиш подобри рекорд с песен за филма за Бонд

50 души остават под наблюдение за коронавирус у нас До края на деня се очаква да бъдат изследвани поне още 11 проби

Бивш шеф на НСБОП: Костов ни забрани да работим по приватизацията

Премиерът Борисов: Нямаме никакъв миграционен натиск (ВИДЕО)

Любимите рецепти на Ани Петкова

Център за детско развитие помогна на 6 момичета и момчета да проходят

Шест деца на възраст до 4 г. проходиха благодарение на Център за ранно детско развитие в Шумен, а в четвъртък техните помощници празнуваха прощъпулника им. Четири момченца и две момиченца са героите направили първи стъпки след почти година рехабилитация, лечебен масаж и гимнастика.

„Децата дойдоха при нас с изоставане в двигателното развитие, но всичко вече е наред“, доволни са кинезитерапевтът Ивайло Гогов и рехабилитаторът Елза Жендова, които имат над 20-годишен професионален опит.

Пред очите на родителите и на целия екип децата уверено пристъпваха по бяло платно, осеяно със здравец, а както повелява ритуалът всяко се насочи към любим предмет. Така стана ясно, че някои ще станат писатели, други програмисти, лекари, художници, банкери…

Общо 10 са децата, направили първите си крачки с помощта на специалистите от Центъра за ранно детско развитие през тази година. По-големите каки и батковци, които го посещават пък, са наваксали изоставане в говорното развитие, преодолели са трудности в общуването и поведенчески нарушения с помощта на логопеди, специални педагози, психолог и педиатър.

От 2016 г. шуменци могат да разчитат на почасови и безплатни процедури за децата си на възраст от 0 до 7 г. За това време над 250 деца и 150 родители са получили консултации и подкрепа, отбелязват ръководителят на проекта Катя Крумова и управителят на Центъра Пенка Атанасова.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.