Циклонът „Зорбас“ удари Атина с поройни дъждове и силни ветрове

Снимка: Архив

Средиземноморският циклон „Зорбас“ навлезе още повече в териториална Гърция, донасяйки поройни дъждове и силни ветрове над Атина, както и централната и североизточната част на Пелопонес и Евбея, след като изтръгна дървета и обърна риболовни лодки и яхти край брега на Южен Пелопонес, съобщава електронното издание на гръцкия вестник Kathimerini.

Районът, който е бил ударен най-тежко, е Месения, югоизточно от полуостров Пелопонес, а бреговият административен център Каламата и крайбрежните села като Метони и Финикунда са били наводнени от вълните.

Регионът на Лакония също е изпитал сходни проблеми, в частност в градовете Ступа, Гитио и Агиос Николаос.

В Централен и Северен Пелопонес, междувременно, властите са затворили редица пътища, след като са били наводнени от дъждовете.

Подобни мерки са били предприети и в Атика, със затварянето на бившата национална магистрала в Западна Атика, близо до крайбрежния град Мандра, където през изминалата година наводнения отнеха живота на 23 души.

Източна Атика също е в повишена готовност, тъй като властите за гражданска защита се опасяват от възможността от разпространяване на наводненията, по-конкретно в Мати, който беше опустошен от смъртоносните пожари през юли, които отнеха живота на близо 100 души.

Очаква се циклонът да продължи на изток, удряйки островите в Егейско море.

Коментари

Задължително поле