ЦИК не откри нарушения на премиера Борисов във връзка с предизборната кампания

Снимка: Пламен Стоименов/Архив

ЦИК не е установила нарушения от страна на премиера Бойко Борисов във връзка с предизборната кампания и сигналът срещу него е оставен за сведение.

Това е становището на Централната избирателна комисия по внесения вчера сигнал от БСП, затова че Борисов харчи държавна пара за изборите. Подобно обвинение към него отправи и държавния глава, който заяви, че не е редно кампания да се прави с държавни пари.

"Не карайте ЦИК да влиза в какъвто и да било дебат между институциите. Беше разгледан сигнал, който постъпи във връзка с нарушение на кампанията от страна на премиера. ЦИК не установи нарушения и той остана за сведение", коментира пред медиите говорителят на ЦИК Александър Андреев.

„В жалбата, която беше депозирана в ЦИК, бяха посочени сайтовете на медии, които са излъчили репортажи, във връзка с посещение от страна на министър-председателя Бойко Борисов на определени събития в страната, свързани с изпълнението на неговите функции, като премиер и в тази връзка ЦИК, след проведените обсъждания, в зависимост от аргументите, които бяха изложени в рамките на обсъждането, прецени, че тези изяви не отразяват предизборна кампания, осъществена от министър-председателя в това му качество. С оглед на това, няма използване на държавен ресурс, поради, което бяха оставени за сведение“, посочи Андреев.

Коментари

Задължително поле