Строители дариха 100 000 на болниците

Деца с подарък за лекарите: виртуална изложба

Щабът в морския град алармира: Бургас има тестове само за два дни

Родилки в извънредно положение: Спокойни сме, благодарим на УМБАЛ Бургас

Менда Стоянова: Работодателите ескалираха в своите искания

Мъж и жена, поставени под карантина, са напуснали страната

БСП призова за преразглеждане на бюджета на Варна

69-годишен мъж в Плевен се е излекувал се от COVID-19, изписват го от болницата

Главният прокурор: Това, че нямаш работа, не е оправдание да грабиш възрастни хора Противодействието на битовата престъпност продължава, увери Иван Гешев

109 са жертвите на коронавируса в Индия

Баща благодари на полицията, намерили откраднатото колело на сина му

Имунолог нобелист предупреждава да внимаваме с кутиите на готовата храна

Нивото на река Марица край Ветрен се е повишило значително

Дезинфектират улици, контейнери и спирки в няколко района на София

Прокуратурата влиза на проверка в болницата в Гоце Делчев

Цял град опита новата реколта вина на „Вила Ямбол“ Избата представи уникалните си резерви по случай „Празника на виното"

Традиционното отбелязване на „Празника на виното“ в Ямбол тази година надмина всички очаквания. Наред с живите неравноделни ритми, зрелищни кукерски ритуали и апетитни ястия, проявата ще се запомни с отличното вино, което поля тържество. Над 5000 литра вино се изпиха по време на събитието и бяха отворени над 500 бутилки от ключовите марки на организатора – най-старата изба в Южна България – „Вила Ямбол“. Допълнителна наслада за ценителите на „серума на истината“ бе представянето на селекцията Kabile Reserve. Тя  включва три пленителни едносортови вина – мерло, сира и каберне совиньон, с впечатляващ плодов букет и фина барикова зрялост.

С подкрепата на Община Ямбол, събитието за пети пореден път обедини региона в радостно отбелязване на успешното начало на годината за лозаро-винарския бранш. Официалният старт на тазгодишния „Празник на виното“ дадоха изпълнителният директор на „Вила Ямбол“ Красимир Аврамов и кметът на Ямбол Валентин Ревански. „Нашият край е известен с ревностно пазените традиции в лозаро-винарството. Тук всяко семейство е свързано по някакъв начин с грижата за лозята и създаването на вино и ракия. Затова посвещаваме това събитие на Ямбол и на неговата богата история във винопроизводството, която регионът съхранява и предава от поколения насам“, сподели шефът на избата Красимир Аврамов. По време на събитието той се похвали още, че вината на избата от реколта 2019 са с превъзходно качество. „Мога да кажа, че годината беше една от най-добрите в последно време. Природата беше на наша страна, а екипът ни от агрономи и технолози дадоха всичко от себе си, за да може тази година да пуснем на пазара нашата най-новата висококачествена селекция Kabile Reserve, която в пълнота представя богатството на нашите земи и уникалната комбинация от климат и почви“, допълни Аврамов.

Ансамбъл „Тунджа“ представи традиционни танци от региона, кукерската група при Младежки дом „Георги Братанов“ – Ямбол сложи край на зимата с маскарадните си ритуали, любимата певица на поколения българи Илка Александрова зарадва жителите и гостите на града с емблематични народни песни, а Катерина Евро допълни отличното настроение на гостите не само като водеща на празника, но и като вдигна всички на километрично хоро. Кулинарният екип на Ути Бъчваров също бе край сцената на надиграването с традиционна българска храна.

Особеностите на тероара, традициите и богатото наследство на региона в правенето на вино са вдъхновение за екипа на родния производител, който е сред най-големите на национално ниво. Освен с вината под марките Villa Yambol и Kabile, производителят е познат на пазара с ракиите „Стралджанска“ и „Ямболска“. Избата управлява над 10000 дка лозя – около района на Ямбол и Айтос. Освен международните признания, доказателства за успехите на родната изба са експортните й постижения. „Вила Ямбол” реализира продуктите си в над 20 страни от 4 континента. През годините винарната се наложи като водещ винен износител с поръчки от САЩ, Канада, Германия, Англия, Китай, Южна Корея, ОАЕ, Сингапур, Палестина, Малайзия и др.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.