Часове остават до откриването на Олимпийските игри в Пьонгчанг

Часове остават до откриването на 23-ите Олимпийски игри в Пьонгчанг. Церемонията ще се състои в 13 часа българско време.

21 български състезатели ще участват в състезанията.

На церемонията се очаква да се види нов епизод в затоплянето на отношенията между Севера на Юга на Корейския полуостров.

Сестрата на Ким Чен Ун - Ким Йо-чен ще присъства на церемонията в Южна Корея, като ще бъде посрещната от южнокорейския президент.

Севернокорейската делегация пристигна на международното летище в Сеул с частния самолет на севернокорейския лидер. Ким Йо-чен е първият член на управляващата от три поколения династия в Северна Корея, стъпила на южнокорейска земя след края на войната между двете страни /1950-1953 г./.

Междувременно стана ясно, че окончателно е отказано участие на 47 руски спортисти и треньори на Олимпиадата. Спортният арбитражен съд в Лозана отхвърли жалбите на 47 руски спортисти и треньори, които бяха наказани да не участват на зимните олимпийски игри в Пьонгчанг.

Руснаците сезираха институцията, след като не получиха покани за най-големия спортен форум от Международния олимпийски комитет. Така Русия ще участва в Пьонгчанг със 169 спортисти, но ще бъде без някои от най-големите си звезди.

Всички атлети от страната ще участват под името Олимпийски спортисти от Русия.

Какво са подготвили организаторите за церемонията все още се пази в дълбока тайна, но на церемонията се очаква да присъстват над 35 хил. души.

Според прогнозите по време на откриването температурите ще паднат под минус 10 градуса.

23-те олимпийски игри ще продължат до 25 февруари.

Коментари

Задължително поле