Частично бедствено положение в Дупница заради пожара в депото за вторични суровини

Снимка: БТВ/ Аз, репортерът

Частично бедствено положение за част от територията на община Дупница обяви кметът Методи Чимев заради усложнената обстановка, предизвикана от пожара в депото за вторични суровини, натрупани са различни по вид отпадъци в района на фирма „Феникс Ресурс“, информира БГНЕС.

Кметове и кметски наместници на засегнатите населени места от общината трябва да започнат незабавно провеждане на планираните дейности за защита на живота и здравето на населението и опазването на околната среда. Щабът за изпълнение на Общинският план за защита при бедствие трябва да премине при непрекъснат режим на работа, нареди кметът Чимев. Очакват се резултати от замерване на въздуха, за да се установи дали има опасни газове над допустимото.

По информация на struma.com пожарът в депото за вторични суровини край Дупница е овладян. Собственикът Кольо Илиев бе на мястото и участваше в гасенето, заедно с доброволци, огнеборци, полицаи.

Предстои оглед на моста над магистрала "Струма", в близост до който се развихри стихията. На място пристигнаха експертни групи от Областно пътно управление и МРРБ, за да вземат отношение по участъка на магистралата.

Все още миризмата на пушек се усеща в Благоевград и Симитли.

Коментари

Задължително поле