Частният съдебен изпълнител от аферата с танкера на съд за друг случай

Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд частния съдебен изпълнител Тотко Колев, чиито действия се разследват при промяна на собствеността на Либийския танкер. Но докато там все още се разследват само действията му, по друг случай, той вече е обвиняем.

Колев е обвинен за това, че в периода 11.12. 2007 г. – 14.05.2008 г. в качеството си на длъжностно лице и с цел да набави имотна облага за взискателя, нарушил служебните си задължения при извършване на действия по изпълнително дело.

Той издал постановление за възлагане на недвижим имот на взискателя И.И., без да изпрати писмо до Служба по вписвания- Несебър, с искане за възбрана върху поземлен имот, находящ се в землището на село Емона.

На 12.02.2008 г. извършил опис на същия поземлен имот, без да е налице наложена възбрана на имота към момента на извършване на описа, без да е извършил проверка на собствеността, като в постановлението за възлагане на недвижим имот от 14.05.2008г. вписал същия поземлен имот, собственост на Община Несебър, като собственост на длъжника Б.Б., и от това са настъпили значителни вредоносни последици - неимуществени и имуществени в размер на 584 955 лв. Окръжен съд – Бургас е насрочил заседанието си за 14.01.2019г.

Коментари

Задължително поле