Честваме 140 години от Учредителното събрание в Европейския парламент

С официална церемония в Европейския парламент отбелязваме 140-ата годишнина от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и председателят на Европейския парламент Давид Сасоли ще открият във вторник изложбата „140 години от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция“. Експозицията представя факти за тези значими за България събития.

Караянчева ще връчи луксозни копия на Търновската конституция и на Сребърната конституция на председателя на Европейския парламент. Книгите са дарение от Народното събрание на Република България за библиотеката на Европейския парламент.

Солисти на Пловдивската опера ще поздравят със свои изпълнения гостите на откриването. Припомняме, че през 2019 година Пловдив е европейска столица на културата.

Предвижда се преди официалната церемония председателят на НС Цвета Караянчева и водената от нея парламентарна делегация да разговаря с председателя на Европейския парламент Давид Сасоли. В състава на делегацията са заместник-председателят на Народното събрание д-р Нигяр Джафер и народните представители Галя Желязкова, Крум Зарков, Емил Димитров и Полина Христова.

Коментари

Задължително поле