Честват 60-годишнината на стадион "Ивайло" в Търново

Юбилеят ще бъде отбелязан с изложба, лека атлетика и футбол

С изложба, лекоатлетически турнир и футболни срещи между детско-юношески отбори във Велико Търново ще бъдат отбелязани 60 години от откриването на стадион „Ивайло“ във Велико Търново.

„Митичния“ отваря официално врати на 24 май 1958 година. Тогава в Старата столица са организирани невиждани до този момент тържества. Проведени са масови състезания по лека атлетика, в които участват ученици от основните училища „Христо Ботев” и „Никола Вапцаров”, както и масови гимнастически упражнения, изпълнени от курсанти под ръководството на Георги Шопов. Изиграна е и приятелска футболна между отборите на „Етър” и „Славия”, завършила при резултат 3:0 за столичани.

„Сега ще акцентираме върху детско-юношеския спорт и ще отдадем дължимото на миналото“, съобщи директорът на ОП „Спортни имоти и прояви“ Петко Павлов.

Лекоатлетическият турнир за подрастващи е под наслов „60 години стадион „Ивайло“. Надпреварата ще започне в сутрешните часове на 24 май. Участниците и гостите ще имат възможност да разгледат изложба, разказваща за развитието на универсалното спортно съоръжение през годините. Във фотоси са представени паметни мачове, оставили отпечатък върху спортната история на Велико Търново, спортисти - почетни граждани на Старата столица, отделено е и специално внимание на феновете.

Коментари

Задължително поле