Четирима осъдиха община Варна заради дупки и улични кучета

Снимка: Архив

Община Варна е осъдена да плати близо 30 000 лв. обезщетения на пострадали от дупки, паднал клон и нападения на улични кучета. Решенията са на Районния съд по граждански искове на четирима потърпевши, разгледани от началото на март.

Най-голямо обезщетение от 21 092 лв. магистратите са дали на млад шофьор-доставчик, който през юни миналата година потрошил левия си крак в дупка. Мъжът я нацелил, слизайки от служебния микробус. Травмата била тежка и се наложило да бъде опериран два пъти. Месец по-късно шофьор на такси бил ударен от голям клон на липа в района на Чаталджа. Човекът отивал да си купи кафе, когато дървото се стоварило върху него. Мъжът се отървал с охлузвания на дясното рамо, дясното коляно и изкълчване на пръстите на ръката и силен стрес. За травмите той трябва да получи 2500 лв. обезщетение от общината, постановиха магистратите. Те осъдиха кметството да плати 3784 лв. на варненка, нахапана от улични кучета на главната алея в курорта Златни пясъци през октомври 2016 г. Освен рани по краката, след нападението жената развила и остър стресов синдром.

Идентично разстройство получило и момче, ухапано преди 3 г. от бездомен пес край Автогарата. Бащата на детето завел иск срещу общината за 7000 лв., който магистратите уважиха частично, присъждайки обезщетение от 800 лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони