Четирима от управата на фондация „Пловдив 2019” хвърлиха оставки

Четирима от членовете на Управителния съвет на общинска фондация „Пловдив 2019”, която движи подготовката на града под тепетата за Европейска столица на културата през 2019 г., подадоха  оставки  по време на извънредната сесия на местния парламент.

Като мотиви за това свое решение почетният консул на Германия в Пловдив д-р Мариана Чолакова, театралната критичка Пенка Калинкова, бизнесменът хотелиер Любозар Фратев и Милена Чакандракова посочиха своето несъгласие с политиката за подготовката на ЕСК-2019 и освобождаването от управителния съвет на Фондацията с решение на Общинския съвет на Манол Пейков, син на известната местна издателка Божана Апостолова. На следващата сесия на ОбС на 3 август ще бъдат избрани нови членове на УС на фондация „Пловдив 2019”, съобщи градоначалникът Иван Тотев, който призна, че ситуацията с подадените оставки е крайно неприятна.

В същото време ОбС-Пловдив възложи на кмета Тотев да изготви времеви график за целия период на подготовката и реализацията на инициативата „Пловдив –европейска столица на културата”, включително за 2019 г., с всички разписани проекти от артистичната програма, бюджет и индивидуални дейности. Решението на старейшините трябва да бъде изпълнено до края на месец септември 2017 г.

„Важно е да имаме цялостна програма до 2019 г., за да обединим усилията си, защото в момента се работи на парче. Целта не е да се критикуваме само, а да изразим подкрепа и да видим какво трябва да се промени, за да имаме достойното представяне след година и половина”, декларира Николай Радев, председател на групата общински съветници от БСП, по чиято инициатива бе свикана тази извънредна сесия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България