Откриха горнооряховка, издирвана от властите в Германия

Световната банка: БВП на България ще се свие с 3,7% през 2020 г.

Франция удължава мерките срещу COVID-19 и след 15 април

Великобритания ще удължи ограничителните мерки

Над 200 заразени с коронавирус в Косово

Министър Банов: Извънредното положение няма да рефлектира върху бюджетите на културните институти за догодина

Заловиха за минути крадец на чанта с пари и документи Кражбата станала в аптека във Велико Търново

Повдигнаха обвинение на мъж, пребил момиче и британец Извършителят е осъждан

БАБХ спря 20 тона зеленчуци с пестициди

Столична община пусна приложение за подаване на сигнали

Засякоха 63-годишен да шофира с 2,19 промила алкохол

Проф. Йонко Мермерски патентова бърз тест за коронавирус

Министър Ангелкова: 300 000 българи са планирали пътувания в чужбина до 1 юни

До момента в Петрич и Сандански са направени 250 бързи теста за коронавирус

Свищовска студентка спечели стипендия на фондация „Св. Св. Константин и Елена” по програма „Туризъм”

Четирима от управата на фондация „Пловдив 2019” хвърлиха оставки

Четирима от членовете на Управителния съвет на общинска фондация „Пловдив 2019”, която движи подготовката на града под тепетата за Европейска столица на културата през 2019 г., подадоха  оставки  по време на извънредната сесия на местния парламент.

Като мотиви за това свое решение почетният консул на Германия в Пловдив д-р Мариана Чолакова, театралната критичка Пенка Калинкова, бизнесменът хотелиер Любозар Фратев и Милена Чакандракова посочиха своето несъгласие с политиката за подготовката на ЕСК-2019 и освобождаването от управителния съвет на Фондацията с решение на Общинския съвет на Манол Пейков, син на известната местна издателка Божана Апостолова. На следващата сесия на ОбС на 3 август ще бъдат избрани нови членове на УС на фондация „Пловдив 2019”, съобщи градоначалникът Иван Тотев, който призна, че ситуацията с подадените оставки е крайно неприятна.

В същото време ОбС-Пловдив възложи на кмета Тотев да изготви времеви график за целия период на подготовката и реализацията на инициативата „Пловдив –европейска столица на културата”, включително за 2019 г., с всички разписани проекти от артистичната програма, бюджет и индивидуални дейности. Решението на старейшините трябва да бъде изпълнено до края на месец септември 2017 г.

„Важно е да имаме цялостна програма до 2019 г., за да обединим усилията си, защото в момента се работи на парче. Целта не е да се критикуваме само, а да изразим подкрепа и да видим какво трябва да се промени, за да имаме достойното представяне след година и половина”, декларира Николай Радев, председател на групата общински съветници от БСП, по чиято инициатива бе свикана тази извънредна сесия.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.