Чудати професии

Много хора не са удовлетворени от работата си, мечтаят да избягат от нея и да забравят за работното време от 09 до 17ч. Има и такива, които се осмеляват да напуснат добре платена работа, за да преследват мечтите си, да правят това, което харесват и да се чувстват удовлетворени. Има обаче една група хора, които практикуват от странни по-странни професии, някои от които са трудни за вярване, че дори съществуват.


Имате нужда от прегръдка – наемете си професионалист

Всеки един от нас има нужда от малко нежност понякога, в труден момент, в момент на радост или просто защото има нужда да почувства опора в прегръдките на някой друг. Много компании предлагат вече тази услуга – професионално и релаксиращо гушкане. Хората, които извършват тази професия, получават между 60 и 80 долара на час.


Дегустатор на кучешка храна

Домашните любимци са наши верни приятели и ние трябва да се погрижим те да се хранят с вкусни и питателни ястия. Ако не знаете с какво да нахраните кучето си, обадете се на точно този специалист! Той опитва храната за домашни любимци, за да оцени вкусовете и и да провери дали отговаря на стандартите за качество. Никой не заслужава лоша храна, особено любимият член на семейството.


Човек,  изпробващ легла

Както подсказва заглавието, има хора, които тестват легла (матраци и възглавници) за компании и хотели. Точно така, плаща ви се, за да спите на работа. В действителност това е тежка работа. Специалистът по леглата знае как да легне, за да провери дали матракът е неудобен и дали краищата на леглото са достатъчно здрави, за да се седне на тях.


Човек, който стои на опашки


Ако не обичате опашките, има перфектно решение. Просто наемете професионалист, който ще се нареди вместо вас срещу заплащане. Понякога трябва да чакате в продължение на десетки часове, за да получите чисто нов продукт. Това е тежка и скучна работа, която обаче е добре  платена.


Човек, който изпробва водни пързалки

Ден 5 е от семейната ви ваканция и децата ви ви подлудяват. Време е за аква парк, ден за децата да освободят цялата си задържана енергия, а вие да си починете. В  аквапарковете децата търсят много забавления, а възрастните искат да бъдат сигурни в безопасността на съоръженията. Отговорността на специалиста по водни пързалки е да извърши няколко спускания по пързалката, за да провери от  колко вода се нуждае, колко бързо може да се стигне до дъното и колко безопасно и забавно е. 


Човек, който мирише подмишници


Тези специалисти имат за задача да прекарат няколко дни в гореща стая, помирисвайки до 60 подмишници на час, за да определят ефективността на дезодоранта за контролиране на потните миризми и след това да напишат доклади за ефективността на различните участващи дезодоранти. Работата изисква както добро обоняние, така и готовност да се мирише потното тяло на някой друг. Заплатите варират от 19 000 до 52 000 долара годишно, варирайки в зависимост от опита и стажа.


Човек, който гушка панди


Ето една интересна обява за работа: „Вашата работа има само една мисия: да прекарвате 365 дни с пандите и да споделяте радостите и скърбите им, а ние ще ви плащаме по 32 000 долара, за да се гушкате, храните, почиствате и играете с очарователни бебета панди.“


А вие коя от тези чудати работи, бихте практикували?

Коментари

Задължително поле