Чудовищно силен ПСЖ

Когато нещо не може да се купи с пари, се купува с много пари!

Старата максима направи „Пари Сен Жермен“ един чудовищно силен отбор. Французите сразиха „Селтик“ със 7:1 и направиха рекорд в Шампионската лига. В груповата фаза, при това с още един оставащ мач, отборът заби 24 попадения. Досегашният рекорд държеше „Борусия“ (Дортмунд) – 21.

„Урокът от вечерта е: Никога не вкарвай рано гол на ПСЖ!“, закачливо написа английската легенда Гари Линекер в туитър. На фона на резултата сигурно звучи абсурдно, но „Селтик“ поведе с 1:0 още в първата минута. За да последва шоу с по два гола на Неймар и Единсон Кавани, и по един на Килиън Мбапе и Марко Верати. А спектакълът завърши с феноменално попадение на Дани Алвеш.

„Можем да бъдем още много по-добри! – каза доволно треньорът Унай Емери. - Неймар е страхотен. Искаме да е на терена и да се забавлява.“

Бразилският идол обаче не успя да се радва в миксзоната след двубоя. Веднага бе запитан за информацията на вестник „Ас“, че догодина може да отиде в „Реал“ (Мадрид). Започвайки с псувня, бразилецът продължи: „Няма ли за какво друго да говорим?“ И тръгна към клубния автобус.

От началото на груповата фаза ПСЖ разгроми „Селтик“ като гост с 5:0, у дома „Байерн“ с 3:0, два пъти „Андерлехт“ - 5:0 и 4:0. Но въпреки това все още не е сигурно, че ще завърши първи в групата. „Байерн“ трудно спечели с 2:1 на терена на „Андерлехт“ и е на три точки. Ако в последния рунд на груповата фаза баварците бият ПСЖ с по-голям резултат от 3:0, тогава ще са първи в групата.

Юп Хайнкес спечели девета победа от 9 срещи, но успехът му е пиров. Тежка контузия получи Тиаго Алкантара. Испанският национал е със скъсан мускул и ще отсъства месеци наред. С травма терена напусна и Ариен Робен, но неговото състояние е по-добро.

„Не знам какво ще е бъдещето ми след края на сезона“, каза холандското крило, чийто договор изтича.

По куриозен начин феновете на „Байерн“ прекратиха за кратко двубоя. От блока с гостуваща агитка полетяха стотици фалшиви банкноти по 100 и 500 евро. Издигнаха и огромни плакати в протест, че билетите за тях струват по 100 евро. На „Алианц Арена“ такива цени има само за ВИП-местата. „Байерн“ обеща да сезира УЕФА за нереално високите цени, които са най-традиционни в английския футбол.

„Андерлехт“ смени треньора и това даде отражение на играта – коментира Хайнкес. - Това е един от най-слабите ни мачове. Няма как да се гордеем с такава победа. Прекалено много губихме топката.“

Роберт Левандовски вкара първия гол за баварците, който беше под №50 за него през 2017 година.

Снимка: Facebook

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят