Шестима бездомни прибраха в Общински кризисен център в Търговище

Илюстрация: Pixabay/Архив

Шестима бездомни прибраха в Кризисния център за временно настаняване в Търговище, който е на общинска издръжка. Застрашените от студа при непрекъсващия снеговалеж са приютени в къща, в която дежурен от кметството.

Настаняването в Центъра става след сигнална тел. 112, в Районното полицейско управление или в дежурната част на кметството. Преди настаняване, всеки бездомен, задължително преминава през Центъра за спешна медицинска помощ, за да се установи здравословното му състояние. При нужда се назначава лечение.

Капацитетът на Центъра е за седем човека и е почти изчерпан, а настаняването става по определен ред, с придружители от Районното управление на полицията.

При постъпване на сигнали за други нуждаещи се ще се търси съдействие от социални и други служби, тъй като Центърът не разполага с по-голям капацитет.

Отворени са и 9 временни пункта за настаняване на закъсали по пътищата пътници. Те са в кметствата по основните направления. Там също има осигурени отоплителни материали, чай и кафе за приютените бедстващи пътуващи. При възникване на извънредна ситуация е разпоредено майките с деца и болни да бъдат транспортирани до Търговище. До този час няма постъпили сигнали за блокирани по пътищата хора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България