Гръцката полиция разби мрежа за фалшив алкохол, има арестувани българи

Любимите рецепти на Анна Петрова

Жени Калканджиева бори тероризма в „Ятаган“

Битото и съблечено момче: Прибрах се с едно яке, което ми дадоха, за да не ми е студено

Премиерът Борисов: Българското правителство продължава да работи усилено по мерките за влизането ни в чакалнята на еврозоната

Установена е самоличността на убития в София 48-годишен мъж

Теменужка Петкова: България губи по $110 млн. на година заради спрения транзит на газ

Офроуд специалист за най-трудните мисии Екстремният пикап Ford Ranger Raptor вече ще се продава в България

Емил Димитров: Замърсяването на реките Чепеларска и Юговска с цианиди е голямо

Европейският съвет в Брюксел не постигна консенсус за бюджета на ЕС

Защо катаджии спрели Явор Бахаров?

Вижте какво ще е времето през уикенда

Средновековни комикси разкриват историята на Охрид В онези векове ръкописните книги са представлявали произведения на изкуството

Отбелязваме Голяма Задушница преди Великденския пост

Първи смъртен случай от коронавируса в Италия

Шефът на ВВС два пъти отказал на КПКОНПИ документи за проверката на Десислава Радева (ДОКУМЕНТИ)

Командирът на ВВС генерал–майор Цанко Стойков.

Командирът на военно-въздушните сили генерал-майор Цанко Стойков два пъти е отказал на антикорупционната комисия да предостави документи във връзка с проверка на съпругата на държавния глава Десислава Радева. Това става ясно от документи, разпространени от пресцентъра на КПКОНПИ. Мотивите на ген. Стойков да не предостави изисканите документи са липса на законово основание и изтичане на давностен срок.

На 8 май миналата година ген. Стойков е отговорил на антикорупционната комисия, че писмата им са относими само към лица, които в момента заемат високопоставени длъжности в системата.

Писмо 1

В края на май, във второто си писмо, Стойков обяснява, че президентът Румен Радев е освободен от ВВС през август 2016 г. и тригодишният законов срок за разглеждане на конфликт на интереси е изтекъл. Това, според писмото, означава, че документи не трябва да се предоставят.

Писмо 2

Миналата седмица проверката на Министерство на отбраната завърши без предложение за наказание. От разпространения в петък от Министерството на отбраната доклад на началника на отбраната ген. Андрей Боцев, бе посочено, че подчиненият му ген. Стойков е предоставил на Антикорупционната комисия всички изискани документи в срок.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.