Шефът на Пентагона в реанимация (обзор)

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин

За втори път в последния месец

Заради проблеми с пикочния мехур

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин беше приет в интензивното отделение на центъра “Уолтър Рийд” поради проблеми с пикочния мехур. Това съобщи говорител на Пентагона, цитиран от Ройтерс.

Първоначално в изявлението се каза, че Остин ще продължи да изпълнява задълженията си. По-късно обаче говорителят на Пентагона генерал-майор Пат Райдър заяви, че Остин е прехвърлил функциите си на зам.-министъра на отбраната Катлийн Хикс.

Райдър добави, че за хоспитализацията са били уведомени председателят на Обединения комитет на началник-щабовете, както и Белият дом и някои членове на Конгреса.

Остин трябваше да пътува днес за Брюксел, за да проведе среща на контактната група за Украйна, която той създаде през 2022 г., за да координира военната подкрепа за Киев след нахлуването на Русия, посочва Асошиейтед прес. След това Остин трябваше да участва в редовната среща на министрите на отбраната на НАТО.

Остин беше диагностициран с рак на простатата през декември и на 22 декември се подложи на процедура, наречена простатектомия. През следващата седмица той получи усложнения и на 1 януари беше откаран с линейка в болница, където остана до 15 януари. След това продължи да се възстановява и на 29 януари се завърна в Пентагона.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка