Шефът на пресцентъра на МО: Нямам нищо общо с паниката сред родителите

Снимка: БТВ

"Уверявам всички, че нямам нищо общо с паниката сред родителите", заяви началникът на пресцентъра на Министерството на отбраната Александър Урумов пред БТВ. Вчера вицепремиерът Томислав Дончев коментира пред журналисти, че се проверява съпричастността на служител на МО към масовата истерия в ромски махали заради слух за отнети деца от социалните служби. По-късно прокуратурата и МВР отрекоха да разследват чиновник от министерството, а самият Урумов заяви, че няма нищо общо с всяването на паника.

Урумов не знае как се е появило неговото име, но от разговора си с военния министър Каракачанов е разбрал, че не е бил споменаван в никакви разговори във връзка с паниката, настъпила сред родителите в Сливен. Според шефа на пресцентъра на Министерството на отбраната "виновни за очернянето му са соросоидни организации", които са "загубили милиони" от "неприемането на Истанбулската конвенция".

"Готов съм да съдействам по всякакъв начин за изясняването на случая с масовата психоза сред родителите в Сливен", каза още Урумов.

"Първоначално е било казано, че става въпрос за служител на пресцентъра на МО, без да се споменава име, а след това се е появило моето име", разказа Урумов. "Готов съм да предоставя мобилния си телефон, както и достъп до двата си профила във фейсбук, за да бъдат проверени", каза Урумов, който отбеляза, че си носи кръста като обществена личност.

Александър Урумов разкри защо се е припознал във въпросния служител на МО. Той е сред известните противници на промените в социалното законодателство у нас и според него това е причина да стане мишена на неправителствени организации, които искат тези промени. "Обадиха ми се колеги от медиите и е съвсем логично човек да не се крие, когато няма за какво", каза началникът на пресцентъра на Министерството на отбраната.

Александър Урумов не крие, че е бил "ясно аргументиран противник" на Истанбулската конвенция и той е запознал Красимир Каракачанов с опасностите, които крие. "Благодарение на това вицепремиерът Кракачанов зае ясна и категорична позиция, която доведе до това конвенцията да бъде изпратена в Конституционния съд", каза шефът на пресцентъра на МО.

"Този документ е антиконституционен. Аз бях пръв, който постави този проблем на общественото внимание", заяви Урумов. "Това е нещо, което ме направи разпознаваем и активизира личната ми позиция", каза Урумов. Що се отнася до Стратегията за децата, Александър Урумов отбеляза, че неговата организация БОРД (Българска организация на родителите и децата) не трябва да се бърка с "Родители обединени за децата".

Урумов определи решението на премиера Бойко Борисов за Стратегията за децата като мъдро и разумно. "Мястото на децата е в училище. На това съм учил моите деца и ако мога да помогна по някакъв начин за успокояване на родителите, ще го направя", заяви Урумов. Именно ролята му като обществена личност е и причината да има два профила в социалната мрежа, за да може да поддържа връзка с многобройните си приятели и последователи.

Коментари

Задължително поле