„Шеф на полиция” прибрал парите на стресирана от измамници уж да ги пази

Снимка: Архив

Възрастна жена, стресирана от телефонни измамници, предаде парите си на „шефа на полицията”, за да й ги пази и спаси от престъпниците. Тази разновидност на схемата за измами е била приложена при 81-годишна жена от Кубрат, която останала без 3 200 лв., съобщиха от областната дирекция на МВР в Разград.

Към 10 часа в четвъртък миналата седмица Г.Д. получила телефонно обаждане от непозната жена, която с плач и хълцане казала, че е дъщеря й. Претърпяла била катастрофа и трябвало бързо да се пратят 2 000 лв. за операция.

Измамниците не сполучили и 81-годишната стопанка тряснала телефонната слушалката с думите, че има синове, не и дъщеря. Тогава престъпниците вкарали в действие другата схема. Обадил се мъж, който заявил, че е Лазар Ангелов Георгиев, шеф на полицията в Кубрат. Жената нямала идея как се казва началникът, който в действителност има друго име, но и мошениците не си направили труда да проверят.

Обаждащият се разпитал жената дали са звънели измамници. Уверил я, че имало много такива обаждания и престъпниците са много опасни, може да й навредят. За по-сигурно, за да не стане жертва на тормоз и заплахи, предложил тя да остави парите си на съхранение в полицията до вечерта на петъчния ден. Дори обяснил как ще прати полицаи да ги вземат.

Вече силно стресирана, жената събрала 3 200 лв. и ги оставила до контейнер на улицата, за да могат полицаите бързо да ги приберат за съхранение. Когато минали уговорените часове и нямало вест от полицейския трезор, жената потърсила полицаите и споделила, че явно е измамена.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право