На 16 септември 2019 да почерпят

Луна: Не съм жена за един мъж

„Левски“ помете „Черно море“ за 15 минути, Робърта няма спирка (СНИМКИ)

Слънце в първия учебен ден, временно захлаждане след вторник

Германия се зарича да развърже кесията при криза Правителството на Меркел поддържа бюджетен излишък от 2014 г.

Първи сняг заваля в планината Ерджийес в Централна Турция

Пореден протест в Хонконг, полицията използва сълзотворен газ и водни струи срещу демонстранти

САЩ готвят мита за милиарди за ЕС Таксите ще обхващат от сирена до самолети

Гутериш осъди нападенията срещу петролни съоръжения в Саудитска Арабия

Проблеми за Хубчев преди „Черно море“

Илиана Раева преди старта на световното първенство в Баку: Доволна съм от това, което показват момичетата

Соломончо и шпионите

Караянчева отърва кожата в катастрофа край Шумен (обзор) Шофьорът на НСО избегнал по-тежки последици

Кардиолог мами пациенти, че са болни, поставя стентове на здрави сърца Д-р Петър Лазов получава заплата от 57 000 лева

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 16 септември 2019

Шокиращо: Да ядем хора, за да спасим климата! Шведска телевизия огласи екстремна гастрономическа платформа

Магнус Зьодерлунд

Скакалци и мъртъвци в менюто

Шведският тв канал ТB 4 изненада зрителите с интервю на професора по маркетинг Магнус Зьодерлунд, който е ръководител на Центъра за потребителски маркетинг в Стокхолмското училище по икономика относно възможността за хранене с човешка плът.

В отговор на въпрос на водещия за това кое ни кара да реагираме инстинктивно с отвращение към идеята да консумираме хора, Зьодерлунд спокойно каза: „На първо място, този човек, който ще бъде изяден, трябва да е мъртъв“.

Професорът подчерта, че има много табута в западния свят, което затруднява играчите в индустрията с човешко месо. Той стигнал до извода, че хората като цяло възприемат трудно мъртъвци, което му изглеждало странно, тъй като „те се убиват един друг в огромни количества в човешката история“.

Освен това изследователят каза, че има много табута за оскверняване на мъртво тяло, защото обществеността е склонна да се придържа към това, което е работило в миналото.

„Хората са малко консервативни, когато става дума за ядене на неща, с които не са свикнали“, каза Зьодерлунд. Той в заключение подчерта значението на кансумацията на човешко месо за спасението на климата: „Ако искаме да не оставим нито един камък непреобърнат, що се отнася до климата и сигурността, важно е да повдигнем въпроса.“

Въпреки че са известни със страстта си към опазване на околната среда, обикновените шведи обаче смятат, че това е прекалена стъпка.

„Глупави консервативни изостанали хора, които отказват да се хранят един с друг, за да спасят климата!“, саркастично туитва журналистът Матиас Албинсон.

„Да изядем първо него“, се казва предложение, визиращо ТВ събеседника.

„Храната на бъдещето: Червеи, скакалци или човешка плът?“, се казва в брошура. В нея се задава на читателите въпросът: „Дали канибализмът е решението на проблема с изхранването в бъдеще?“

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.