Шокиращо: Да ядем хора, за да спасим климата!

Магнус Зьодерлунд

Шведска телевизия огласи екстремна гастрономическа платформа

Скакалци и мъртъвци в менюто

Шведският тв канал ТB 4 изненада зрителите с интервю на професора по маркетинг Магнус Зьодерлунд, който е ръководител на Центъра за потребителски маркетинг в Стокхолмското училище по икономика относно възможността за хранене с човешка плът.

В отговор на въпрос на водещия за това кое ни кара да реагираме инстинктивно с отвращение към идеята да консумираме хора, Зьодерлунд спокойно каза: „На първо място, този човек, който ще бъде изяден, трябва да е мъртъв“.

Професорът подчерта, че има много табута в западния свят, което затруднява играчите в индустрията с човешко месо. Той стигнал до извода, че хората като цяло възприемат трудно мъртъвци, което му изглеждало странно, тъй като „те се убиват един друг в огромни количества в човешката история“.

Освен това изследователят каза, че има много табута за оскверняване на мъртво тяло, защото обществеността е склонна да се придържа към това, което е работило в миналото.

„Хората са малко консервативни, когато става дума за ядене на неща, с които не са свикнали“, каза Зьодерлунд. Той в заключение подчерта значението на кансумацията на човешко месо за спасението на климата: „Ако искаме да не оставим нито един камък непреобърнат, що се отнася до климата и сигурността, важно е да повдигнем въпроса.“

Въпреки че са известни със страстта си към опазване на околната среда, обикновените шведи обаче смятат, че това е прекалена стъпка.

„Глупави консервативни изостанали хора, които отказват да се хранят един с друг, за да спасят климата!“, саркастично туитва журналистът Матиас Албинсон.

„Да изядем първо него“, се казва предложение, визиращо ТВ събеседника.

„Храната на бъдещето: Червеи, скакалци или човешка плът?“, се казва в брошура. В нея се задава на читателите въпросът: „Дали канибализмът е решението на проблема с изхранването в бъдеще?“

Коментари

Задължително поле