Шофьор погуби майка си и свой приятел при катастрофа на опасен път 

Катастрофа. Снимка: Юлиан Тодоров / Архив
Варненската окръжна прокуратура предаде на съд шофьор, причинил тежка катастрофа, при която загинали майка му и негов приятел.
 
45-годишният Красимир П. е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост. На 2 май миналата година мъжът решил да си купи кола и потеглил за оглед към Пловдив, придружаван от родителите си и 19-годишен свой близък. Шосето обаче било неравно, осеяно с дупки, а по трасето имало и завои.
 
Заради опасностите бащата настоял Красимир да кара по-бавно, но той не се съобразил с препоръката. Успешно се разминал на завой с друга кола, но край дългополското с. Сава му се наложило да лавира между ями по пътя и насрещно движещ се автомобил. При рязката маневра колата подскочила, завъртяла се обратно на часовниковата стрелка и Красимир изтървал управлението. Последвал удар в мантинелата. Тя се разкъсала, автомобилът се преобърнал няколко пъти по ската под шосето, а от него изпаднали 65-годишната майка на водача и приятелят му.
 
Жената издъхнала на място, а младежът починал в болница. Според автотехническата експертиза по делото причини за тежката катастрофа са както несъобразената скорост от около 75 км/ч, така и окаяното състояние на пътя и крайпътните съоръжения. Вещите лица обаче са посочили, че ако Красимир е карал по-бавно, трагедията е можело да бъде избегната.
 
Подсъдимият има 27 г. стаж като шофьор. За това време е бил наказван 3 пъти за нарушения на Закона за движение по пътищата, а във фаталния ден не е употребявал алкохол или наркотици, преди да седне зад волана, уточниха от прокуратурата.
 
Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони