Шофьор с над 3 промила алкохол заби кола в мантинела

Снимка: Архив

Спипаха 40-годишна зад волана пияна

Шофьор с над 3 промила алкохол в кръвта се забил с кола в мантинела. На 17 ноември, около 17:40 часа в дежурната част на РУ – Трявна е получен сигнал за пътнотранспортно произшествие с лек автомобил, настъпило на пътя за великотърновското село Вонеща вода.

По първоначални данни на ляв завой, при движение в посока към село Вонеща вода, водачът на автомобила – 40-годишен жител на Трявна, губи контрол над управляваното от него моторно превозно средство и се удря в крайпътната мантинела. При извършена проверка за употреба на алкохол с техническо средство, е отчетена концентрация над 1,2 на хиляда – 3,19 промила алкохол в издишания от водача въздух.

На 15 ноември около полунощ в района на жилищен комплекс „Димитър Благоев“ полицейски автопатрул на Севлиево спира лек автомобил, управляван от 40-годишна жителка на града. При извършена проверка за употреба на алкохол с техническо средство, е отчетена концентрация над 1,2 на хиляда – 3,19 промила алкохол в издишания от водача въздух. На жената е издаден талон за медицинско изследване, но в последствие тя се е отказала от правото си даде кръв за химически анализ.

По двата случая са започнати бързи производства по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Коментари

Задължително поле