Шумен без вода от 14 януари за ремонт на течове

Снимка: Архив

ВиК - Шумен предвижда ремонти по трасето на довеждащия водопровод от язовир "Тича" и преустановяване на водоподаването на 14 януари от 01:00 ч. Това съобщиха в първия работен ден от дружеството и уточниха, че всички потребители ще бъдат своевременно уведомени. Освен това в съобщението се настоява потребителите да се позовават на официална информация, а не на недостоверни постове в социалните мрежи.

Междувременно от изявление на кмета на Шумен Любомир Христов стана ясно, че в понеделник се събира Асоциацията по ВиК при областния управител проф. Стефан Желев.

"Искаме да поставим изисквания към ВиК-оператора", каза Христов и уточни, че ще се иска осигуряване на водозахранване или водоноски в кварталите. "Имаме детски градини и болници", напомни кметът и бе категоричен, че едва при пълно удовлетворяване на условията ще се пристъпи към спиране на водата.

По думите на кмета е възможно градът да остане и повече от 24 часа без вода, защото ремонтите са съпроводени с изпразване на цялата система, а след това пълненето й отнема също време.

От ВиК още не са дали точна информация колко време ще е нужно за отстраняване на аварирали места. Както "Труд" писа, за течовете са знае отпреди Коледа, но от дружеството още тогава обявиха, че ще изберат най-подходящото време за отремонтиране.

Коментари

Задължително поле