Шумен благодари на своите дарители

Близо 100 фирми, сдружения и граждани с отговорност

Шумен, откъдето тръгва традицията за Деня на дарителя 6 декември, почете и благодари на своите благодетели в навечерието на празника. Със съдействието на близо 100 фирми, сдружения и граждани общината е реализирала през годината важни обществени каузи. Кметът на града Любомир Христов връчи на тържествена церемония сертификат и почетен плакет на всички отговорни към шуменската общественост.

“Благодаря ви, че имам възможността от името на шуменци и лично от мое име да изразя своето уважение към вас. Поклон пред вашия труд, пред вашата щедрост и пред вашата съпричастност. Вие пишете днешната история на дарителството, честването, на което е започнало от 1937 г. от тук и това е още един повод да се гордеем, че сме шуменци", обърна се градоначалника към гостите.

Той подчерта, че будните дарители са подкрепяли всякакви каузи – в сферата на образованието, здравеопазването, културата, спорта.

По думите на градоначалника, важна е всяка помощ, защото сред дарителите има и много малки, но жестът е над всичко. "Сигурен съм, че всяка помощ и всички дарения са направени от хора, които и днес, както и в миналото, са ръководени от мисълта за една по-добра България, по-развито общество, от грижата за хората", каза при наздравицата домакинът.

Ансамбълът за народни песни и танци "Мадара" и ученици от СУ „Сава Доброплодни“ поздравиха празнуващите.

Денят на дарителя се отбелязва от 6 декември 1937 г. първо в Шумен. Първопричината е Нанчо Попович, който на Никулден има имен ден и завещава 20 000 златни австрийски наполеона за девическо училище в града.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони