Шумен посреща посланика на Унгария

По повод националния празник на Унгария на официално посещение в понеделник в Шумен пристига Н. Пр. г-жа Текла Харангозо, извънреден и пълномощен посланик на Унгария у нас. Тя ще бъде придружавана от г-жа Дьорди Димитров, директор на Унгарския културен институт и съветник по културните въпроси към Посолството, г-н Чаба Балаж, консул и първи секретар на мисията, г-н Тамаш Будаи, търговски аташе и майор Золтан Киш.

В 14,15 часа унгарските гости ще се срещнат с кмета на Шумен Любомир Христов. По-късно, в 15 часа, участниците в делегацията ще поднесат венци пред паметника на Лайош Кошут в центъра на града. Госпожа Харангозо ще открие фотоизложбата „Духовното присъствие на Унгария в България“ на фотографа Бахгет Искандер в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров“.

В 16 часа гостите ще разгледат музейната експозиция в къщата музей „Лайош Кошут“. По-късно в програмата им е включено посещение на Арменската църква в Шумен, където унгарският национален герой Лайош Кошут и другарите му са отбелязали Рождество Христово.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България