Шумен събира двойници на Тодор Колев

Шумен, родният град на уникалния Тодор Колев, ще бъде домакин на първия Национален конкурс за негови двойници и имитатори. "Двойник за един ден" ще се проведе от 14 до 16-ти септември, но регламентът се обявява сега, за да могат да се подготвят желаещите. Община Шумен, Драматично-куклен театър "Васил Друмев" и Съюз на артистите в България са организаторите на конкурса в памет на незабравимия актьор, музикант и шоумен, а целта е той да се превърне в традиционно културно събитие в родния му град.

В надпреварата могат да участват таланти, без ограничение за възраст и професионална квалификация. Важно е да са добри имитатори на "варненското софиянче от Шумен".

Всеки участник със свой реквизит и музика ще изпълнява по избор песен, скеч или диалог от филм, телевизионна изява или шоупрограма, като времетраенето е до 15 минути. Всеки може да участва и като партньор във втори скеч. Основното изискване е изпълненията да бъдат на живо. Общият награден фонд е 2 000 лв., като половината от сумата е за фаворита, а за второ и трето място, съответно 700 и 300 лв.

Кандидатите трябва да изпраят по електронен път заявление, където кратко описват участието си и посочват информация за контакт. Надпреварата ще се проведе в шуменския тетатър и на открита сцена в Градската градина, където е и паметникът на актьора музикант.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България